Provoz na novém kruhovém objezdu u bývalé Avie byl zahájen, linky MAD se vrátí do původního provozu od půlnoci 15. října

Nový kruhový objezd u budoucího Tesca na spojnici Masarykovy a Benešovy ulice byl dnes 15. října krátce po 13. hodině uveden do provozu poté, co starosta města Josef Viktora spolu se  stavbyvedoucím firmy AGILE, s.r.o. Janem Dlouhým a Pavlem Černínem slavnostně přestřihli pásku. Linky městské autobusové dopravy se vrátí do původního provozu od půlnoci z 15. na 16. října.

Starosta města ocenil, že se firmě podařilo dodržet slíbený termín dokončení prací. Výstavba kruhového objezdu, jehož součástí byla i kompletní přeložka inženýrských sítí, nová kabeláž osvětlení atd., trvala dva a půl měsíce. Jan Dlouhý vyzdvihl práci dodavatelské firmy SWIETELSKI s.r.o. a stavbyvedoucího Milana Hlaváčka, díky kterému se podařilo termíny dodržet.

Součástí dokončovacích prací bude  v příštím týdnu obnova retardéru v Ortenově ulici a úprava ostrůvku v křižovatce ulic Ortenova/Lučanská, který bude obnoven v menším provedení, neboť provoz po objízdné trase potvrdil jeho původní nepraktickou plochu. Nový kruhový objezd přispěje ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu u budoucího obchodního centra „TESCO“, které vyrůstá na pozemcích po bývalém podniku Avia.

pra

Zavřít menu