ŘSD zahájí 16. července stavební úpravy problematické křižovatky pod Kaňkem
Zdroj foto: web ŘSD
V úterý 16. července začnou stavební úpravy problematické křižovatky pod Kaňkem na silnici I/38. Informovalo o tom Ředitelství silnic a dálnic.
Úprava bude zahrnovat rozšíření nárožních oblouků křižovatky pro lepší průjezd vozidel, zvláště pro pravé odbočení z vedlejší komunikace, kde bude rozšířena vozovka o cca 12 m. Dále se v daném místě rozšíří silnice I/38 tak, aby na ní bylo možné zřídit odbočovací i připojovací pruh.
„Hlavním cílem této stavební operace je zvýšit bezpečnost a průjezdnost v daném místě, kdy se zvláště vozidla z vedlejší komunikace ve směru na Kolín složitě napojují přes oba hlavní proudy silnice I/38,“ vysvětluje ŘSD s tím, že navržená úprava bude mít pozitivní vliv na kapacitu řešeného úseku.
Intenzita dopravy je totiž v tomto úseku značná, každý den tudy projede téměř 15 tisíc vozidel, z toho cca 27% tvoří nákladní doprava a kamiony.
Po celou dobu stavebních prací bude uzavřeno připojení ze silnice III/03321 od Kaňku.
Pro směr z Kaňku na Kolín a Čáslav bude vyznačena objízdná trasa, která bude převádět pouze místní dopravu a nedojde tak k negativnímu ovlivňování životního prostředí. Vedena bude po silnici III/03322 z Kaňku do Kutné Hory a dále po I/2 až ke křižovatce se silnicí I/38.
Délka objízdné trasy je cca 5 km. Celá akce rozdělena na tři fáze. Podrobné informace o tom, jak budou úpravy probíhat se dočtete na webu ŘSD ZDE.

Jana Adamová, tisková mluvčí MěÚ Kutná Hora

Zavřít menu