Sečteno: FOX FESTIVAL měl rekordní účast. Kutnohorský Foxconn oslavil 10. narozeniny se čtyřmi a půl tisíci návštěvníky

V sobotu 8. září proběhl na kutnohorské plovárně a přilehlé bobové dráze čtvrtý ročník FOX FESTIVALU, který již tradičně pořádá místní Foxconn. Ten ho letos spojil s oslavou svých desátých narozenin, připravil si proto nejen pro své zaměstnance, ale i veřejnost bohatý celodenní program, který završil koncert známých českých hudebních interpretů. Oblíbenému festivalu přálo počasí a zúčastnilo se ho rekordních 4390 návštěvníků, tedy o celých 1700 osob více než vloni. Výtěžek z prodeje vstupenek půjde na dobročinné účely. Psí útulek v Kutné Hoře a Klub Sluníčko v Kutné Hoře, které si mezi sebe rozdělí 65 790 korun, pomohli vybrat sami zaměstnanci Foxconnu.

Své kulatiny se letos kutnohorský Foxconn rozhodl oslavit na hojně navštěvovaném FOX FESTIVALU, který každoročně pořádá a letos byl naplánován na uplynulou sobotu 8. září. Během dne se v areálu pohybovali zaměstnanci Foxconnu s rodinami, kteří zde měli připravený Zaměstnanecký den s širokým zábavným programem. Na ten navázal samotný FOX FESTIVAL přístupný pro širokou veřejnost. Počasí se letos organizátorům vydařilo, na plovárnu díky tomu přilákali téměř čtyři a půl tisíce návštěvníků. Rekordní účast překonala loňskou návštěvu o celých 1700 lidí. V některých chvílích byla kapacita plovárny zcela vyčerpána a příchozí museli čekat u brány, dokud se opět neuvolní.

„10 let fungování Foxconnu v Kutné Hoře je nepochybně důvod k oslavě. Jsme velmi rádi, že jsme si tuto příležitost mohli užít jak s našimi zaměstnanci, tak i ostatními spoluobčany. Chtěl bych poděkovat všem, kdo se podíleli na organizaci akce. Množství návštěvníků je jasným důkazem, jak skvělý program připravili. A rád bych také poděkoval starostovi Josefu Viktorovi a všem místním obyvatelům za to, že už tak dlouho zachovávají Foxconnu přízeň a přijímají ho jako součást Kutné Hory. Už se těšíme na příští ročník,“ řekl Steve McKenna, generální ředitel kutnohorského závodu Foxconn.

Foxconn letos dostal od města speciální povolení k prodloužení akce až do půlnoci. Do programu se tak oproti minulým ročníkům vešlo o kapelu navíc. Návštěvníci si mohli poslechnout Sto Zvířat, Debbi, Báru Polákovou a sérii hudebních vystoupení uzavřela kapela Wohnout. V průběhu večera také předal personální ředitel Foxconnu Michal Batelka kutnohorskému starostovi Josefu Viktorovi šek na 500 tisíc korun určených na opravu kutnohorského dopravního hřiště. Program dále zpestřila barmanská a UV show a přesně v 21:55 přišlo narozeninové překvapení v podobě velkolepého ohňostroje. Celým dnem provedl návštěvníky moderátor Pavel Cejnar.

Zaměstnanci Foxconnu měli vstup na celý den zdarma, veřejnost se mohla připojit k večernímu programu za symbolickou cenu 30 Kč. Výtěžek ze vstupného půjde na dobročinné účely. O tom, že vybraných 65 790 korun poputuje na konta Psího útulku v Kutné Hoře a Klubu Sluníčko v Kutné Hoře, rozhodli svými hlasy sami zaměstnanci Foxconnu. –P. Tuček, Manažer komunikace a PR / Head of CC & PR-

Zavřít menu