Sedlecká pouť se v letošním roce představí už v březnu

Sedlecká pouť v Kutné Hoře se znovu po roce vrátí do města. Pouť, jejíž konání je závislé na termínu období Velikonoc, v letošním roce světští pořádají v termínu od 29. března až 2. dubna. 

Kutná Hora se každoročně stává hostitelkou jedné z největších pouťových slavností v celé republice. Do města se s týdenním předstihem sjíždějí provozovatelé zábavních a adrenalinových atrakcí, stánkaři s jídlem nebo pouťovým zbožím.

Právě atrakce baví návštěvníky bez ohledu na jejich věk, zejména pak ty nejmladší. Každým rokem jich přijíždí okolo sedmdesáti, mezi nimi také očekávané novinky – letos jich dle pořadatelů bude zase několik – mezi nimi třeba dosud nepředstavený strašidelný zámek.

A nouze nebude ani o známou pouťovou gastronomii – langoše, závitky, grilovaná prasata… zkrátka Sedlecká pouť a Velikonoce se znovu vrátí do města. Spolu se všemi nadšenci i kritiky…

Vážení čtenáři, napište nám do redakce: co se vám vybaví, když se řekne Sedlecká pouť? Jak ji vnímáte? A patří tato jedna z největších událostí ve městě do jejího dění? Své příspěvky posílejte na redakce@mu.kutnahora.cz.

Nejlepší příspěvky odměníme. Proto nám do obsahu e-mailu připište i telefonní číslo.

Jakub Skyva

Zavřít menu