Seniorům Česká pošta doručí důchody do místa bydliště, platí pro ně doporučení, aby z domu vycházeli jen v nejnutnějších případech

V souvislosti s prevencí šíření nákazy koronavirem mimořádná opatření zavedlo nejen město Kutná Hora, ale i Česká pošta. Důchody, které měla pošta vyplácet seniorům na pobočkách v pondělí 23. března a v úterý 24. března, budou občanům doručeny do místa bydliště. Česká pošta žádá seniory, aby nechodili pro důchod na poštu, ale vyčkali, až jim bude doručen domů. Jak informovala Česká pošta prostřednictvím města, hlášení městského rozhlasu, webových stránek a FB města, splatnost týkající se důchodů bude dodržena. Senioři patří k nejvíce ohrožené skupině, a proto pro ně platí doporučení, aby vycházeli ven jen v nejnutnějších případech a pouze s pokrývkou úst a nosu. „Jsme rádi, že máme z pošty pozitivní zprávy, že se zpráva k seniorům dostala, že vyčkali doma a že na poštu přišli jen výjimečně,“ konstatovala Silvia Doušová  (STAN a Šance KH), místostarostka Kutné Hory. Aktuální hlášení se vztahuje k důchodům vypláceným k 24. dni v měsíci. Hlášení městského rozhlasu proběhne ještě  24. 3. v 8.30 a v 10.30 hodin.

Další změny v režimech doručování, případně v otevíracích hodinách poboček, bude podle vyjádření Matyáše Vitíka, tiskového mluvčí České posty, s.p. řešeno v návaznosti na další opatření přijatá Vládou ČR.

tz, pra

 

Zavřít menu