Šestidenní rybářský maraton na Katlově právě začíná

Již čtvrtý ročník mezinárodního šampionátu juniorů v lovu kaprů odstartuje 28. května 2018 na Katlově a celý šampionát vyvrcholí 2.června 2018 Dětským dnem určeným pro širokou veřejnost s doprovodným programem a koncertem kapely Čechomor.

Mezinárodní šampionát, respekt, nová přátelství, zvučná jména a cesta za splněným snem, přesně tato slova vystihují závod European Carp Championship for Juniors.

Již 28.května začne šestidenní maraton juniorského rybářského závodu, kde mezi sebou poměří síly patnáct týmů z celé Evropy. Těšit se můžeme na zástupce Slovenska, Rakouska, Švýcarska, Holandska, Anglie, Maďarska, Ruska, Polska, Německa, Ukrajiny, Belgie, Dánska, Slovinska, Srbska a samozřejmě také na naše reprezentanty. Mladí rybáři budou mít celkem 70 hodin na to, aby dokázali ulovit co největší kapry

Unikátní závod na území České republiky 

Samotný závod je vlastně úplným vyvrcholením kvalifikačních závodů, které se odehrávají v jednotlivých zemích. Díky kvalifikačním závodům získává celý závod na prestiži a nejedná se tak o pouhé přihlášení do soutěže, jak tomu v dnešní době často bývá. Pro samotné závodníky je už postup do finále velkým zážitkem, protože se do Čech vypraví spolu s významnou rybářskou osobností jejich rodné země. Důležité je také říci, že díky podpoře sponzorů a partnerů celé akce, startují všechny týmy zdarma, za což jim patří velké poděkování. 

Tváří loňského ročníku byl známý anglický rybář, malíř a autor mnoha knih Frank Warwick. Patronát nad letošním ročníkem převzala neméně známá osobnost a jedna z nejkrásnějších rybářek světa – Claudia Darga. Claudia bude celým závodem provádět, což bude pro všechny velice příjemné zpestření.

Celý šampionát bude zakončen 2. června akcí pro širokou veřejnost a jakou jinou než oslavou Dětského dne na jezeře Katlov s Jakubem Vágnerem.

Dětský den na Katlově, je již tradiční akce pro celou rodinu. Od samého rána je pro rodiče a děti připraven program plný dobrodružství, který bude spojen kromě jiného také s tématem rybaření. Jde o oblíbenou akci s velmi atraktivním programem. Nápadité je i spojení dětského dne s rybařením, které může děti motivovat k pobytu v přírodě,“ vyzdvihuje hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová, která akci rovněž podpořila. Vstup i parkovné bude po celý den zdarma a rodiče i děti si v rámci připraveného programu přijdou na své.

Nejmenší děti se mohou těšit na své pohádkové kamarády. Zaskotačit si mohou na skákacím hradě Českých drah a užít si mohou i spoustu dalších pohádkových atrakcí. Zkrášlování proběhne při malování na obličej pro děti u kosmetického stánku Mary Kay. Milovníci techniky si vyzkouší práci s bagrem nebo budou moci detailně prozkoumat profesionální hasičské auto. Abyste si vzpomínky na tento den zachovali co nejdéle můžete se s celou rodinou nechat vyfotit v cewe fotokoutku.

Jelikož Jakub Vágner je známý rybář a dobrodruh, tak samozřejmě nebude chybět ani rybářská školička, kde se děti naučí od předních osobností české rybařiny mnoho

Celý program vyvrcholí koncertem kapely Čechomor s Martinou Pártlovou a hudebním vystoupením Adély Částkové.

Zavřít menu