Setkání lidí, kteří pečují v domácím prostředí o své blízké s demencí, se uskuteční 24. srpna od 17 hodin v klubu Městské knihovny v Kutné Hoře

Letní měsíce bývají dobou dovolených, ne každému se však poštěstí nalézt čas, aby si opravdu odpočinul. I o prázdninách se konají pravidelná setkání svépomocných skupin, určených pro ty, kdo v domácích podmínkách pečují o své blízké s demencí. Zde se můžete setkat s lidmi, kteří prožívají podobné situace a řeší podobné problémy. Jistě někomu pomůžete svými nápady, a někdo jiný dodá inspiraci zase vám. Všechny zájemce srdečně zveme na setkání pečujících, které v Kutné Hoře pořádá organizace Dementia I.O.V., z.ú. Scházíme se každé čtvrté pondělí v měsíci, nyní tedy 24. srpna od 17.00 hodin v klubu Městské knihovny na adrese Husova 145/14, Kutná Hora. Společně se dá vše zvládnout snadněji.

Od září pak chystáme cyklus přednášek na zajímavá témata, která se netýkají jen demence: jak se bránit duševnímu vyčerpání, o zdravém spánku, základy práva pro pečující, metody aktivizace, metody polohování, zdravá výživa, a tak dále. Podrobný seznam zveřejníme co nejdříve. Zváni jsou všichni zájemci, účast je zdarma.

Všem příznivcům a zájemcům oznamujeme, že jsme zavedli nový druh služby, živý chat s odborníky. Naleznete jej na adrese https://dementia.cz/chat/. Jde o poradenský nástroj, který vám umožní řešit problémy přímo z domova. Můžete se poradit se sociálními pracovníky, s psychologem, neurologem, rodinným pečujícím, s právníkem, duchovním i s dalšími odborníky. Na naše poradce se mohou obrátit jak neformální pečující, tak i všichni ostatní, kdo se zajímají o problematiku demence a domácí péče. Nabízíme vám i možnost prohlédnout si na našich stránkách blog, v němž paní Markéta popisuje své vlastní zkušenosti. Naleznete jej na adrese: http://dementia.cz/blog/.

Více informací na telefonu 733 741 267, nebo e-mailu: kutnahora@dementia.cz

red, Ondřej Frühbauer, koordinátor neformální péče

tz, red

Zavřít menu