Sociálně terapeutická dílna v Kutné Hoře nabízí volná místa pro osoby se zdravotním postižením, služba je poskytována bezplatně

Volná místa pro osoby s mentálním, chronickým duševním, kombinovaným nebo jiným zdravotním postižením nabízí nová Sociálně terapeutická dílna Diakonie ČCE – středisko Střední Čechy. Služba je určena uživatelům od 18 do 64 let a je poskytována v prostorách evangelické fary v ulici Jiřího z Poděbrad 308/4 v Kutné Hoře. Provoz dílny je ve všední dny od 8 do 16 hodin. Služba je poskytována bezplatně.

„Využívání naší služby je vhodnou a smysluplnou alternativou pro lidi s handicapem, kteří nemohou najít uplatnění na volném trhu práce. V dílně uživatelé rozvíjejí své základní pracovní návyky pomocí rukodělných a výtvarných činností, sportují, jezdí na výlety, chodí do kina, divadla, restaurace, zapojují se do nakupování, vaření, úklidu, učí se obsluhovat počítač, telefon, fotoaparát, procvičují základní vědomosti a dovednosti, finanční gramotnost, účastní se výstav a prodejů vlastních výrobků. Prostě aktivně a smysluplně tráví svůj volný čas,“ uvedla Mgr. Radka Štroblová, manažerka služeb pro osoby se zdravotním postižením.

„Pod vedením Svatavy Čuchalové, pracovnice kutnohorské dílny, se uživatelé zapojují do nejrůznějších pracovních i tvořivých činností dle svého zájmu, možností a dovedností, mají pevně daný program, například čas na jídlo, vycházku nebo odpočinek. Kromě toho se zde také setkávají s přáteli a známými, nacházejí si zde kamarády, navazují tak nové sociální vztahy. Navštěvovat dílnu nemusejí každý den, záleží na domluvě při nástupu a při podpisu smlouvy. Podobné dílny úspěšně provozujeme již řadu let v Čáslavi a Kolíně, proto s provozováním této sociální služby máme již mnohaleté zkušenosti. “ uvedla vedoucí služeb prevence Dagmar Zemanová.

Zájemci o službu získají více informací na adrese zemanovad.stred@diakonie.cz nebo telefonu 734 410 996.

Monika Pravdová

Zavřít menu