Součástí Erasmus Days na ZŠ T. G. Masaryka byla i výuka irských tanců a ukázka sportovních her inspirovaných z pobytu v Norsku
Foto: pra

Zviditelnit projekty realizované v rámci programu Erasmus+ a informovat o jeho přínosech bylo 10. října v ZŠ T. G. Masaryka hlavní náplní Erasmus Days. Jak uvedla ředitelka školy Zdenka Mačinová, škola se tak poprvé připojila do celoevropských oslav Erasmus Days, které se letos konají od 9. do 14. října a doplnila, že akce v České republice zaštiťuje Dům zahraničních služeb.

„Dopolední program byl cílený na žáky druhého stupně, abychom jim předvedli, co Erasmus je a co v něm děláme, aby si mohli vyzkoušet různé aktivity,“ uvedla Kateřina Opočenská, učitelka anglického jazyka a zároveň koordinátorka Erasmu a projektu eTwinning. Odpolední program byl určen pro rodiče, veřejnost, pozváni byli i zástupci škol.

„Chtěli bychom představit, co už jsme dokázali a také inspirovat další,“ konstatovala Kateřina Opočenská a doplnila, že děti mají v rámci projektů Erasmus příležitost procvičit si anglický jazyk, přestanou mít ostych, odbourají bariéry. Příležitost pracovat v mezinárodním týmu je určitě přínosné i pro jejich další studia, budoucnost.

V rámci Erasmus Days po úvodních slovech, krátké prezentaci fotografií z projektů, vystoupili bývalí absolventi školy, kteří v současné době studují na středních školách. Podělili se o zkušenosti ze studijních pobytů v Portugalsku, Francii a Itálii.  Na studijní pobyty mohou vyjíždět nejen žáci školy, ale i učitelé. Součástí programu v aule školy byla ukázka irských tanců. K tanci se přítomní mohli připojit. V tělocvičně školy byly ukázky her inspirovaných z pobytu v Norsku, v multimediální učebně si mohli zájemci prověřit vědomosti a vyzkoušet si i zručnost.

Již za měsíc žáci školy odlétají v rámci projektu Erasmus do Francie. Tématem nového projektu je Chráníme evropskou demokracii proti dezinformacím. Více na webu školy https://www.zstgm.kutnahora.cz/

pra

 

 

Zavřít menu