Prvního června se v refektáři Jezuitské koleje (GASK) uskuteční koncert legendy českého jazzu, zpěvačky Jany Koubkové. Čtenáři webových stránek Kutnohorských listů se mohou zúčastnit soutěže o dvě vstupenky věnované pořádající PB Production. Stačí odpovědět správně na soutěžní otázku, kterou najdete v textu níže.

Jana Koubková už léta patří k předním osobnostem českého jazzu. Zpívá už od svých šesti let ve sborech, vokálních skupinách i sólově. Jako jazzová sólistka se prosadila v r. 1975 v JAZZ SANATORIU LUĎKA HULANA. Od té doby si prošla mnoha stylovými seskupeními. Od blues, swingu, mainstreamu přes bebop, latin, free až po world-ethno a fusion. Založila každoroční festival VOKALÍZA /1981- 2000/ pro jazzové, bluesové a rockové zpěváky. Šest let působila na Pražské státní konzervatoři v oboru interpretace. Zúčastnila se mnoha festivalů nejen v Evropě, ale i na Kubě, Alžíru, Senegalu, Pobřeží Slonoviny, Libanonu, Izraeli či Maroku. Daří se jí i jako skladatelce písní a filmové hudby. Má své pořady v rozhlase, publikuje, píše fejetony, sloupky a poezii, věnuje se však i výuce na seminářích. Vydala dvě knížky, RECEPTY PROTI SAMOTĚ a  ZUTÍ PROVÁDÍM S CHUTÍ. Jejím životním heslem je „Být připraven, toť vše“.

Soutěžní otázka: Jak se jmenoval soutěžní festival pro jazzové, bluesové a rockové zpěváky, který Jana Koubková v roce 1981 založila? 

Odpověď + Vaše jméno a telefonní číslo, na kterém Vás můžeme v případě výhry kontaktovat, pošlete na e-mailovou adresu redakce@mu.kutnahora.cz do půlnoci 26. května 2013. Výherce dvou vstupenek vylosujeme z autorů správných odpovědí v pondělí 27. května ve 12.00 hodin.

 .
Koubkova

1. 6. | 20:00 hod. JANA KOUBKOVÁ QUARTET – JAZZ? OH, YES!!!
Galerie Středočeského kraje, Jezuitská kolej – refektář. Vstupné: 200,- Kč předprodej (Blues Café, Jakubská ulice), 250,- Kč na místě.

 

.

Zavřít menu