Student kutnohorské průmyslovky vytiskl 3D model kutnohorské hasičské stanice, vystaven bude v prostorách HZS Kutná Hora
U 3D modelu hasičské stanice v Kutné Hoře zleva Jiří Pokorný, ředitel územního odboru HZS Kutná Hora, autor modelu Tomáš Janoušek a ředitel školy Josef Treml.

Předání modelu kutnohorské hasičské stanice Jiřímu Pokornému, řediteli územního odboru HZS Kutná Hora, se uskutečnilo ve středu 2. února v dílnách kutnohorské průmyslovky za účasti Josefa Tremla, ředitele školy a několika studentů.  

Autorem 3D modelu, který byl vytvořen v programu OnShape podle náčrtu a fotografií a poté převeden do vrstev a vytištěn na 3D tiskárně, je Tomáš Janoušek, student E4A oboru Elektrotechnika – automatizace. „Modeloval jsem ve volných chvílích a trvalo mi to zhruba dva týdny,“ uvedl Tomáš Janoušek s tím, že model je sestaven z několika dílů. Vytištění jednoho z nich trvalo okolo pěti hodin. Tisk kompletního modelu trval asi 40 hodin.

„Myslím, že se model velice podobá originálu. Gratuluji,“ ocenil práci studenta plk. Jiří Pokorný a dodal, že v hasičské stanici v Sedlci mají vystaveny různé modely, většinou ale techniky. „Model stanice nám tam zatím chyběl,“ řekl Jiří Pokorný. Tomáš Janoušek od Jiřího Pokorného obdržel dárkový balíček, ve kterém nechyběl hasičský med. Jak doplnil Josef Treml, ředitel školy, nápad vytvořit model hasičské stanice se zrodil v kanceláři ředitele HZS při dojednávání programu oslav 150 let kutnohorské průmyslovky. V té době Tomáš Janoušek připravoval model školy pro soutěž 3D tisků.

pra

 

 

Zavřít menu