Úderem sedmé hodiny večerní začne v sobotu 15. listopadu v Konferenčním sále v severním křídle GASK Svatomartinský koncert muzikálových melodií v podání sólisty Státní opery Oldřicha Kříže. Společně s ním vystoupí Marie Blahynková a Jan Tenkrát, kteří v současné době působí v divadle Kalich v Praze.

.
Koncertem, na který je vstup zdarma, vyvrcholí sobotní program Svatomartinských hodů v Jezuitské koleji (GASK). Co mu bude předcházet?

Degustace Svatomartinských vín ve spojení s gastronomií
Od 12:00 do 18:00 hodin přízemí GASK nabídne speciality z husího masa i další pochoutky předních restaurací z Kutné Hory a okolí. Těšit se můžete na lahůdky v podání Hotelu Opat, Restaurace Dačický, Hotelu Hubert, Restaurace Café La Dus Čáslav, Alternativní jídelny U Slunce, SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora, Beil Cateringu, Restaurantu Kometa či Přátelského pivovaru Malešov. V refektáři se uskuteční ochutnávka více než stovky Svatomartinskýh vín z Čech i Moravy, včetně těch z Vinných sklepů Kutná Hora.

Program

12,00 Zahájení slavnosti hejtmanem Středočeského kraje Ing. Milanem Peterou
12,00 – 14,30 Skupina Bon Swing – Jazz goes to GASK
13,00 Slavnostní křest Schliterova chleba – chléb, který se v Kutné Hoře vyráběl před sto lety z mouky od místních sedláků
13,10 – 13,20 Přednáška: Jiří Čábelka – Svatomartinská tradice
13,30 – 13,40 Přednáška: Prof. Milan Šamánek, M.D., DSc., F.E.S.C – Mladá vína a zdraví
14,00 – 14,10 Přednáška: Ing. Antonín Králíček – Vinohradnictví a Vinařství
14,30 – 18,00 Cimbálová muzika Kyjovsko

Celou akci bude doprovázet harmonikář Michal Karban s houslistkou Markétou Kubištovou, průvodního slova se ujme Michal Trnka.

(tz)

.

SMH 2014

 

.

Zavřít menu