Tématem veřejné besedy bude 6. září od 16 hodin ve sportovní hale Klimeška záměr výstavby vysokorychlostní trati
Záměr výstavby vysokorychlostní trati má své příznivce i odpůrce. Co znamená VRT pro Kutnou Horu a ČR? Jak tento záměr promění tvář české krajiny? Jaké dopady či přínosy do života lidí by měla její realizace? Beseda k připravovaným vysokorychlostním tratím se za účasti zástupců města Kutné Hory, Ministerstva dopravy ČR, Správy železnic, signatářů Memoranda proti VRT, spolku VRTáci, Středoevropského institutu pro dopravu (SIRDO) a veřejnosti uskuteční ve sportovní hale Klimeška 6. září od 16 do 19 hodin. Akci organizuje město Kutná Hora ve spolupráci se SIRDO. Besedu bude moderovat místostarostka města Silvia Doušová.
Program:
16:00 ZAHÁJENÍ, ÚVODNÍ SLOVO
Ing. Josef Viktora (starosta Kutné Hory)
16:10 STANOVISKO MINISTERSTVA DOPRAVY ČR
Ing. Jan Sechter (náměstek ministra dopravy)
16:20 PŘÍPRAVA VRT, SPRÁVA ŽELEZNIC
Ing. Martin Švehlík (ředitel odboru přípravy VRT SŽ)
16:30 NÁZOR STRAN MEMORANDA, VRTÁKŮ
16:50 ZHODNOCENÍ SIRDO JUDr. Vladimír Kremlík (ředitel institutu) Karolína Šnejdarová (manažerka komunikace institutu)
17:00 DISKUZE
Zahájení – vysvětlení pravidel diskuze. Zodpovídání dotazů od účastníků memoranda. Anonymní dotazy (možno vhazovat během akce do boxů). Zodpovídání dotazů z publika.

 

Vzhledem k mimořádným opatřením v souvislosti s onemocněním covid-19 platným od 1. září 2021 organizátoři upozorňují, že této veřejné akce se může zúčastnit pouze ten, kdo má negativní test PCR (ne starší 7 dnů), antigenní test (ne starší než 72 hodin), očkování proti onemocnění covid-19 (doložené platným certifikátem či app Tečka), nebo kdo doloží potvrzení o prodělání onemocnění covid-19 (ochranná lhůta 180 dní). Výše uvedené bude kontrolováno při vstupu do sportovní haly, mějte tedy prosím dokumenty/aplikaci při příchodu připraveny a stejně tak i respirátor. Pokud uvedené podmínky nebudou splněny, nebudete bohužel moci být do haly vpuštěni. Děkujeme za pochopení. (Pozn. V ojedinělých případech bude možné nechat se otestovat přímo u sportovní haly v testovacím místě Citylab dne 6. září i v odpoledních hodinách mezi 14. 30 až 16.30)

red

Zavřít menu