Týdny duševního zdraví zahájila v Kutné Hoře herečka Simona Babčáková, se členy týmu duševního zdraví se může veřejnost setkat v neděli 19. září v rámci Edufestu

Festival Týdny pro duševní zdraví se během 30 let své existence stal největší multižánrovou osvětovou kampaní o duševním zdraví a lidech s duševním onemocněním v České republice. Cílem Týdnů pro duševní zdraví je přiblížit veřejnosti témata spojená s duševním zdravím. Poprvé se program Týdnů pro duševní zdraví koná i na Kutnohorsku.

Festival v Kutné Hoře zahájila herečka Simona Babčáková, která během svého sólového vystoupení dokázala publikum nejen pobavit, ale i zahrnout hlubokými myšlenkami spojenými nejen s tématem duševního zdraví. Ještě před vystoupením Simony Babčákové, které se konalo ve čtvrtek 16. září v aule ZŠ Kamenná Stezka, se návštěvníkům představil Tým duševního zdraví pro děti a mládež, který festival na Kutnohorsku pořádá. Tento tým sestavující se ze sociálního pracovníka Miloše Březiny, speciální pedagožky Adély Mikulové a dětské psycholožky Barbory Hoškové nově působí přímo v Kutné Hoře v ZŠ Kamenná stezka a jejich společným cílem je podpora psychického zdraví a prevence rozvoje psychických onemocnění dětí a mládeže v Kutné Hoře a okolí. Součástí jejich činnosti je mimo jiné  i podpora škol při vzdělávání dětí s psychickými problémy.

Festival Týdny duševního zdraví bude pokračovat i přímo na školách v Kutné Hoře, kde se budou konat besedy s reggae zpěvačkou KattyGyal Kenta. Týdny duševního zdraví na Kutnohorsku zakončí odborné sympozium na téma „Duševní zdraví v nerovném světě“, které se uskuteční 12. října v GASKu v Kutné Hoře.

Se členy Týmu duševního zdraví se veřejnost může potkat i v neděli 19. září v rámci Edufestu v Kutné Hoře v parku pod Vlašským dvorem.

Radka Krejčí

 

Zavřít menu