A je uklizeno! Ze Sedlecké poutě letos odvezli 11 tun odpadu

Jedna z největších akcí na Kutnohorsku – tradiční pouť v Sedlci je už minulostí. Letošní ročník do města přilákal tisíce návštěvníků. Důležitou součástí organizace se tak už tradičně staly Technické služby, jež každým dnem zabezpečovaly kvalitu úklidových prací v areálu a přilehlých ulicích.

Na úklid areálu si nás najímá organizátor poutě. Před zahájením odklízíme zbytky zimního posypu, strojně zametáme i veškeré okolní ulice. Letos jsme navíc museli upravit i celou řadu rozbahněných míst navezením a rozhrnutím štěrku tak, aby se návštěvníci pouti nebrodili bahnem,” přiblížil Jan Jäger, jednatel společnosti Technické služby Kutná Hora spol., s. r. o. 

Úklid každý den v noci

V průběhu poutě nastupují pracovníci Technických služeb k úklidu po 22. hodině, těsně po ukončení provozu atrakcí. „Hlavní komunikace uklízíme strojně. Ručně se pak sbírají veškeré pohozené odpady a vysypávají odpadkové koše a jiné nádoby, které po sobě trhovci zanechají. Ráno musí být celý prostor připravený na další návštěvnický den a v naprostém pořádku,” dodal jednatel Jan Jäger. 

Veškerý odpad míří na skládku do Čáslavi. „V letošním roce jsme naplnili 10 velkoobjemových kontejnerů, což představuje asi 11 tun komunálního odpadu. Naši pracovníci jsou již zvyklí na čtyři sváteční noční směny. Po ukončení poutě následuje důkladný úklid před otevřením provozu na hlavních komunikacích. To je priorita. Poté se zaměřujeme na úklid přilehlých ulic a prostranství. Úklid probíhá až do úplného odjezdu všech atrakcí a předání prostranství jejich pronajímatelům,” dodal Jan Jäger, jednatel Technických služeb v Kutné Hoře. 

Jakub Skyva, foto: René Svoboda

Zavřít menu