Vánoční sbírka pro kutnohorský psí útulek se vydařila

Pejsci v kutnohorské záchytné stanici pro opuštěné a nalezené psy budou mít hezčí vánoce. Lidé jim ve sbírce vyhlášené Informačním centrem Kutná Hora darovali granule, konzervy, pamlsky i deky. V pondělí 21. prosince si darované věci pro opuštěné pejsky převzali pracovníci kutnohorského útulku.

„Původně jsme sbírku chtěli zahájit od první adventní neděle v listopadu. Kvůli covidu jsme ji museli posunout. Uskutečnila se od 3. do 20. prosince,“ uvedl Martin Betuštiak z Informačního centra Kutná Hora, který byl hlavním iniciátorem sbírky. Jedním z impulzů k uspořádání sbírky pro něj byla vzpomínka na psí kamarádku Áju, kterou si jeho rodina vzala kdysi z kutnohorského útulku jako dvouměsíční štěnátko. Stala se členem rodiny. „Letos v létě po osmnácti letech jsme ji museli nechat veterinářem uspat. Měla vážné zdravotní potíže,“ řekl Martin Betuštiak.

Do sbírky se zapojila široká veřejnost. Lidé přinášeli granule, konzervy, pamlsky, ale i vyřazené starší deky z internátu kutnohorské průmyslovky. „Lidé byli štědří. Mám velkou radost z toho, že se sešlo hodně darů. Všem, kteří se do sbírky zapojili, děkujeme,“ zdůraznil Martin Betuštiak a dodal, že pokud o to bude mít kutnohorský útulek zájem, akci zopakují i v příštím roce.

V záchytné stanici pro opuštěné psy v Kutné Hoře bylo k 20. prosinci umístěno šest psů především velkých plemen. „V této době pejsků v útulku výrazně ubylo. Možná je to tím, že jsou snad lidé v této době trošku zodpovědnější,“ řekl Jiří Staněk s tím, že pokud by někdo měl zájem ještě přispět, uvítají v kutnohorském útulku pro psy kapičky a obojky proti parazitům.

Více informací a aktuální nabídku opuštěných pejsků naleznou zájemci na webových stránkách https://utulek-kh.estranky.cz/.

pra

Zavřít menu