Vítězem voleb je Martin Starý a jeho tým, uskupení STAN a Šance pro Kutnou Horu oslabilo

Vítězem voleb je Martin Starý a jeho tým. Ačkoli bojovalo nové uskupení Město PRO lidi před volbami s negativní kampaní, výsledek je podle lídra strany ohromující.

„V první řadě chci poděkovat všem voličům. Upřímně, takový výsledek jsem nečekal. Poslední týdny totiž nebyly úplně příjemné. Samozřejmě vím, že tento výsledek je pro někoho kladný, pro někoho záporný. Pro nás je to obrovská odměna, lidé nám věří a zanechali nám důvěru. A já jsem jim za to vděčný, ještě jednou za celý náš tým moc děkuji,” řekl lídr kandidátky Martin Starý.

Tvorba koalice by ale neměla trvat tak dlouho. „Co nejdříve začneme koaliční vyjednávání. Chci aby to bylo co nejrychlejší. Hlavně kvůli zájmu města. Chceme mít během týdne hotovo,” řekl Starý a pokračoval: „Jen škoda té volební účasti. Každé volby mají lidé jedinečnou možnost se vyjádřit. Jsem optimista, věřím, že příště to bude lepší.”

Uskupení STAN a Starostové a nezávislí v komunálních volbách oslabilo. „V první řadě chci poděkovat všem co přišli. A speciálně těm, jež do nás vložili důvěru. Moc si toho vážíme. Zároveň gratuluji všem dalším z ostatních stran a hnutí. Pro mě osobně jsou volby velký úspěch, v mých preferenčních hlasech to mezi ostřílenými politickými matadory vypadá skvěle,” prozradila Silvia Doušová, lídryně kandidátky STAN a Šance pro Kutnou Horu.

Výsledky hodnotí také Tomáš Pilc z Kutnohorské změny: „Nebudu nic skrývat, je to pro nás neúspěch. Vidím, že budeme mít maximálně dva mandáty, když to dobře půjde. Dostali jsme spousty preferenčních hlasů. Je škoda, že lidé nám nedali hlas jako straně. Ale všem našim voličům děkujeme a jejich podpory si vážíme. Teď jsme ve stádiu čekání, vyčkáváme kdo nás osloví.”

Jakub Skyva

Zavřít menu