Výstavba sportovní haly Klimeška postoupila do další fáze, termín dokončení prací je květen letošního roku

Závěrečná III. etapa výstavby sportovní haly Klimeška, tedy tréninkové haly, postoupila do další fáze. „Je hotová první betonová deska podlahy, na které budou položeny izolace a další vrstva betonu,“ uvedl Jiří Janál, vedoucí investičního oddělení MěÚ Kutná Hora. V prvním lednovém týdnu pokračovala montáž fasádního pláště a pokládka střešní krytiny. V tomto týdnu bude podle slov Michala Klaudy, stavbyvedoucího firmy BFK servis, zahájena montáž ocelové konstrukce pro okna. Vlastní montáž oken je v plánu od příštího pondělí 13. ledna. Jak doplnil Jiří Janál, připravuje se výběrové řízení na dodávku sportovního vybavení a výsledkových tabulí.

Předpokládané náklady na stavbu jsou kolem 42 milionů korun včetně DPH, z toho 50 procent bude hrazeno z dotace. Plánovaný termín dokončení výstavby sportovní haly, kterou bude možné využívat i pro soutěžní zápasy mládeže, je květen letošního roku.

Město Kutná Hora připravuje studii na úpravu okolí haly tak, aby zapadalo do celkového architektonického záměru místa. Architekt Martin Kremla z odboru investic MěÚ Kutná Hora byl pověřen připravením konceptu, jak by okolí haly mohlo vypadat. Součástí volnočasového areálu by mohl být mimo jiné skatepark, prostor pro koloběžky, kola, atd. Kutná Hora má od ledna městského architekta Petra Janoše, který by se měl k budoucí podobě sportovního areálu a úpravy okolí kolem haly také vyjádřit.

Monika Pravdová

Zavřít menu