Výtěžek Tříkrálové sbírky byl letos v Kutné Hoře rekordní

Skupinky Tří králů navštívili na svůj svátek 6. ledna domácnosti v celém regionu. Před sbírkou koledníkům požehnal arciděkan farnosti Jan Uhlíř.

Sbírku pořádala už několikátým rokem Charita České republiky. Dobrovolníkům se na území Kutné Hory podařilo vybrat více jak 184 tisíc korun, v celém regionu téměř 727 tisíc korun. „Koledníci byli v letošním roce stejně obětaví a ochotní jako vloni. A dárci ještě štědřejší než minulý rok. Díky nasazení a pomoci dobrovolníků můžeme letos opět pomoci tam, kde to je třeba,” povídala s úsměvem Eva Malovcová, koordinátorka dobrovolnického centra. „Klobouk dolů před vámi všemi. Pomohli jste tam, kde je potřeba. Velmi si toho vážíme a děkujeme,” dodala.

Z výtěžku sbírky budou podpořeny zejména aktivity pro rodiny s dětmi Rodinného centra Kopretina a center Maják a Domek. Dále budou finanční prostředky použity na nákup automobilů pro terénní služby (ranou péči Střediska Na Sioně), která jezdí po celém Středočeském kraji, a charitní pečovatelskou službu a bude podpořena práce dobrovolníků v nemocnicích a zařízeních sociálních služeb.

redakce

Zavřít menu