Workoutové hřiště na Gymnáziu Jiřího Ortena bylo slavnostně otevřeno

Buď fit! Pod příznačným názvem se skrývá workoutové hřiště, tedy vítězný nápad soutěžního projektu Lepší místo ve škole, který byl úspěšně zrealizován. Hřiště stojí před Gymnáziem J. Ortena a je tak přístupno nejen studentům, ale také široké veřejnosti.

V pondělí 19. listopadu byl slavnostně zahájen provoz nového workoutového hřiště. Nápad na realizaci workoutového hřiště přihlásil tým studentů ve složení Dominik Bachtík, Jan Dáňa, Daniel Krátký, Filip Jelínek a Dominik Roubíček do soutěžního projektu Lepší místo ve škole v Kutné Hoře. S nápadem zvítězili a získali 50 000 korun, tedy část z finančních prostředků, které byli na realizaci potřeba. Pod vedením zástupce ředitele Romana Bartoníčka pak zajistili další financování a celý projekt dotáhli až do konce.

Studenti škol zapojených do projektu Lepší místo ve škole procházejí několika různými fázemi. Zásadní je, že se své okolí učí vnímat v nové perspektivě, tedy tak, že oni sami v něm mohou něco změnit a ovlivnit. Přemýšlejí nad tím, jak zlepšit prostor, ve kterém se pohybují. A v praxi si pak na zkoušku zažijí projektový management: od počátečních nápadů na zlepšení školy, přes zpracování rámcového rozpočtu, prezentaci projektů před porotou až po jejich realizaci.

Slavnostního otevření workoutového hřiště se zúčastnilo nejen vedení a studenti gymnázia, ale také zástupci partnerů projektu Lepší místo ve škole: EC Kutná Hora, Římskokatolická farnost – arciděkanství Kutná Hora, Římskokatolická farnost Kutná Hora – Sedlec, firma Herold, Prostor + a město Kutná Hora.

I přes studené počasí předvedli na novém workoutovém hřišti velmi působivou ukázku cvičení trenéři pražského centra E.R.S. Workout – Radek Laci, Pavel Oliva a David Kotlaba. Motivace ke cvičení tak studentům jistě chybět nebude.

Kamila Drtilová

 

Zavřít menu