Zatím neznámý pachatel se vloupal do prodejny Slavík Time, policisté uvítají jakákoli svědectví, která by vedla k pomoci s objasněním případu

Do prodejny Slavík Time v Tylově ulici se vloupal 26. října krátce po půl druhé ráno zatím neznámý pachatel. Případ řeší kutnohorští policisté pro přečin poškození cizí věci a přečin krádeže a uvítají jakákoli svědectví, která by vedla k pomoci s objasněním případu.

Jak uvedl Pavel Truxa, vrchní komisař Krajského ředitelství Policie Stč. kraje, pachatel se do prodejny vloupal tak, že rozbil skleněnou výplň výlohy a následně z místa ve výloze odcizil zboží v hodnotě 15 tisíc korun. Škoda poškozením však byla vyčíslena na 50 tisíc korun.

Jedná se již o čtvrtý pokus o vloupání do této prodejny, kterou společnost v centru Kutné Hory provozuje od roku 2003. „K pokusu vloupání v této prodejně došlo i v r. 2020, kdy byla poškozena výloha prodejny,“ konstatoval Pavel Truxa. Žádný případ opakovaného pokusu vloupání do stejné prodejny v centru Kutné Hory mu není znám.

„Poslední dva pokusy zloději provedli v roce 2019. Pachatel je neznámý, ale způsobuje, kromě škody (cca do 30 000,-Kč) i provozní potíže, protože není jednoduché, dát prodejnu co nejdříve do pořádku,“ řekl majitel provozovny Martin Slavík s tím, že maloobchodních prodejen v centru města ubývá a výlohy často zejí prázdnotou. „Nabízíme hezké zboží od českých firem české zlato, kvalitní značkové hodinky za dostupné ceny, servis na šperky i hodinky. Přesto tržby každý rok klesají a vandalové a zloději nám přidělávají starosti,“ řekl a poděkoval zákazníkům, kteří do prodejny přicházejí, za podporu.

Jakákoli svědectví o situaci z 26. října po půl druhé ráno, která by vedla k pomoci s objasněním případu, uvítají kutnohorští policisté na kterékoli služebně.

pra

Zavřít menu