Zemřel pan doktor Dalibor Smetáček

V sobotu 19. listopadu zemřel ve věku 71 let lékař, patriot Kutné Hory a podporovatel kulturního života ve městě, a také sportovec, pan doktor Dalibor Smetáček.

Vystudoval 2. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Studium úspěšně zakončil promocí v roce 1976. Nastoupil na interní oddělení kutnohorské nemocnice, kterému byl v letech 1984 až 1996 primářem. Potom se zaměřil na gastroenterologii a vedl vlastní interní a gastroenterologickou ambulanci v Kutné Hoře.

Pan doktor Dalibor Smetáček měl spolu se svou manželkou úzký vztah ke klasické hudbě. První koncerty Akademie komorní hudby pod vedením českého violoncellisty Tomáše Jamníka se konaly v domácím prostředí u manželů Smetáčkových. Společně podporovali nejen hudební umělce, ale i kulturní akce v Kutné Hoře.

Na pana doktora Dalibora Smetáčka vzpomínají nejen jeho pacienti, kteří oceňují jeho lidský přístup a profesionalitu, ale i jeho lékařští kolegové. „Nastoupila jsem do nemocnice na interní oddělení v lednu 1986. Interna v tu dobu měla 64 lůžek, dostupné EKG, laboratoř a rentgen. Ostatní diagnostické i zobrazovací metody, které teď lékaři běžně užívají, nebyly. Základem práce byla anamnéza a znovu anamnéza. Ochotně se dělil o své zkušenosti. Za vizity s MUDr. Daliborem Smetáčkem jsem vděčná,“ vzpomíná lékařka Ebel Hana Šroňková.

Poslední rozloučení s MUDr. Daliborem Smetáčkem z Kutné Hory se uskuteční v pátek 25. listopadu od 14.00 hodin v kostele sv. Jakuba v Kutné Hoře.

Čest jeho památce.

red

Zavřít menu