Již zítra, 2. září, se po mnoha letech znovu otevře veřejnosti Malá scéna Městského Tylova divadla v Kutné Hoře. Čest zahájit provoz v znovuobnoveném stánku Thálie připadne divadelnímu souboru Mrsťa Prsťa z Kouřimi. Diváky čeká příběh příběh vikomta de Valmont z pera Choderlose de Laclos. Představení začíná v 19:00 hodin.

.
„Je radost se dívat na zrekonstruované prostory, které se ze skladiště rekvizit a kulis stihly od února letošního roku proměnit v důstojný divadelní prostor určený především Kutnohořanům, ale samozřejmě i všem ostatním, kteří budou mít chuť si užít v tomto komorním prostředí divadelní představení, koncerty písničkářů či třeba besedy se známými osobnostmi. Zrekonstruovaná Malá scéna nabídne divákům čtyřiadevadesát míst k sezení, pamatováno je samozřejmě i na vozíčkáře, včetně bezbariérového přístupu. Malá scéna září novotou a nezbývá, než popřát jí ono divadelnické zlom vaz a pozvat diváky dál, na první představení,“ říká Zuzana Moravčíková, místostarostka Kutné Hory.
Projekt obnovy Malé scény Městského Tylova divadla se letos podařilo realizovat také díky grantu z regionálního operačního programu, celkové výdaje na projekt činí zhruba 10 miliónů korun, z toho osm milionů korun činila dotace.

Začínáme Valmontem!
2. září v 19:00 hodin tedy usednou diváci do hlediště obnovené Malé scény poprvé. V rámci Dnů francouzské kultury na ně čeká hra Choderlose de Laclos Nebezpečné známosti v úpravě a podání kouřimského divadelního souboru Mrsťa Prsťa. Navzdory jiným vážným divadelním i filmovým verzím, které byly kouřimským prvotní inspirací, jejich představení plyne s nadsázkou a humorem. Byť mnohdy černým a cynickým.
Festival Dny francouzské kultury pokračuje hned následující den, kdy se na Malé scéně představí Aproposdivadlo z Prahy vyprávěním o nezkrotném pařížském „Vrabčákovi“ s jejími slavnými i méně známými šansony. Pokoušet se vytvořit pravdivou biografii o Edith Piaf vždy naráží na to, že zdroje informací o jejím životě si protiřečí. Nejznámější biografie – kniha Edith Piaf – napsaná údajně nevlastní sestrou Edith Simone Berteaut, je zřejmě z větší části fiktivní životopis, ba co víc, mnohé informace naznačují, že Simone dokonce ani není jeho autorkou. A právě demystifikace života této velké šansoniérky, který je zahalen rouškou pravd, polopravd i dohadů, je středobodem tohoto programu, a to vše v doprovodu šansonů této nesmrtelné zpěvačky s nevšedním hlasem. Představení Edith Piaf známá neznámá začíná v 19:00 hodin.

(jok)

.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Loga

.

OBNOVA MALÉ SCÉNY MĚSTSKÉHO TYLOVA DIVADLA V KUTNÉ HOŘE

Název žadatele/realizátora: Město Kutná Hora
Název grantu/programu: ROP NUTS II Střední Čechy, výzva č. 82
Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/82.01902
Prioritní osa: 15.3 Integrovaný rozvoj území
Oblast podpory: 15.3.2 Rozvoj měst
Celkové výdaje projektu: 10 mil. Kč
Dotace: 8 mil. Kč
Období realizace projektu (měsíc/rok): II.2015 – VI.2015
Zhotovitel: CALIPSUM s.r.o., Pohořelice
Projekt byl ukončen 15. VI. 2015

 

.

Zavřít menu