V 17. kole KSM hostil Sršně Spartak Příbram. Odveta za kutnohorskou remízu v základní hrací době slibovala boj o každý puk. Sršni si chtěli udržet druhou příčku tabulky. Stanislav Bednář doplnil obranu přesunem Siváčka a po zranění se vratil do nejmladšího útoku Jan Tvrdík.

.
TJ Spartak Příbram – SK Sršni Kutná Hora 1:10 (0:2, 0:5, 1:3)
Začátek utkání byl z obou stran opatrný. Zkušení domácí hráči čekali na chyby Sršňů, kteří se snažili domácí tým přehrát kombinačně. To se povedlo ve třinácté minutě. Krejza křižnou přihrávkou našel Jelínka, kterému na střelu najel obránce Švejda a otevřel skóre. O pět minut později se do přečíslení rozjel obránce Tvrdík společně s Pácalem. Pohlednou kombinaci Tvrdík proměnil a uklidnil spoluhráče. To naopak znervóznělo domácí. Jeden z jejich obránců nepříjemně zákrokem na hlavu fauloval Rudolfského u mantinelu. Pipek v následné bitce faul potrestal, ovšem jeho poslední úder do čelisti byl jaksi navíc a rozhodčí ho „ocenili“ trestem ve hře.
Ve druhé třetině Sršni dominovali. Zdařilé kombinace přinášely množství šancí a zakončení ke spokojenosti Stanislava Bednáře. Střelecky se prosadili postupně Rudolfský, Vaněk, Siváček, Pácal, a opět Vaněk. O vítězi bylo rozhodnuto.
Stav 0:7 na začátku třetí části zvěstoval poklidnou dohrávku. Domácím se povedl čestný úspěch, když ihned po buly Hermann nemohl stihnout přesun k neobsazenému střelci. Sedm minut před koncem se střelcem stého gólu Sršňů v soutěži a osmého v zápase stal Jiří Pácal po samostatné akci. Devátou branku přidal Švejda po nahrávce Sádla a desítku završil povedenou střelou Charvát.
Chtěné body tedy Sršni mají a povedené výkony v posledních utkáních jsou nejlepší pozvánkou na domácí utkání. V souboji prvních dvou týmů tabulky se v příštím kole střetnou s HK Králův Dvůr, kterému mají co vracet. Utkání začíná v neděli 8. února od 17:30.

Hynek Macháček, SK Sršni Kutná Hora

.
Branky Sršňů
: Švejda (Jelínek, Krejza), Tvrdík I. (Pácal, Janota), Rudolfský (Sádlo), Vaněk (Švejda, Rudolfský), Siváček (Poláček, Krejza), Pácal, Vaněk (Charvát), Pácal, Siváček (Sádlo, Poláček), Charvát

Sestava: Hermann (Březina) – Vaněk, Poláček, Krejza, Švejda, Tvrdík II., Siváček, Rudolfský, Pipek, Sádlo, Jan Tvrdík, Tvrdík I., Jelínek, Janota, Charvát, Pácal

Vyloučení: 6/3

 

.

Zavřít menu