Vernisáž výstavy Kutnohorští fotografové se v kavárně Čert a Káča uskuteční ve středu 19. června

Vernisáží ve středu 19. června 2024 bude od 17:30 hodin v kutnohorské kavárně Čert a Káča (Husova 102/5 – v podloubí) zahájena prodejní výstava barevných a černobílých fotografií s názvem Kutnohorští fotografové.

Pro výtvarníky a fotografy je Hora Kutná místem zaslíbeným, nekonečnou inspirací… Dnes tedy na magické město dvou katedrál nahlédneme čočkou fotoaparátu. Černá bedýnka se sice časem změnila v digitální přístroj, ale dobré oko, správné světlo, smysl pro kompozici a schopnost být v pravý čas na správném mástě zůstávají i v dnešní roztěkané době zárukou kvalitní fotografie…

Také proto se kutnohorská umělecká agentura a galerie ArcusGallery rozhodla na poslední předprázdninový měsic připravit pro výstavní prostory v kavárně Čert a Káča (Husova 102/5, v podloubí) expozici příznačně nazvanou Kutnohorští fotografové. Více jak deset autorů představí zhruba sedm desítek černobílých i barevných fotografií, nejenom s kutnohorskými motivy.

Výstava Kutnohorští fotografové bude vernisáží zahájenav v 17:30 hodin ve středu 19. června 2024 v umělecké kavárně Čert a Káča. Podvečerem opět provede Lenka Frankovicová, úvodního slova se ujme a autory stručně představí Nila Lettavová. Výstavu zvukem keramického zvonce ArcusGallery zahájí fotograf a kutnohorský patriot Jaromír Procházka.

Připraveno bude i drobné občerstvení, na sklenku dobrého vína pozve přítomné kutnohorský vinař Jiří Kocián.

Barevnou i černobílou výstavu Kutnohorští fotografové můžete v umělecké kavárně Čert a Káča navštívit do neděle 14. července 2024.

Miroslav Moravec

Zavřít menu