Město zahájilo přípravy na revitalizaci Průmyslováku na sídlišti Hlouška, vykácené vzrostlé stromy nahradí novou výsadbou

Vykácením sedmadvaceti vzrostlých stromů lemujících stávající hřiště v těsném sousedství haly Bios zahájilo 1. října město přípravu na rozsáhlou revitalizaci Průmyslováku na sídlišti Hlouška. V týdnu od 7. října se počítá s odvozem pokácených stromů, což si zřejmě vyžádá v některých částech Družební ulice vyparkování vozidel na nezbytně nutnou dobu, aby byl zajištěn hladký průjezd nákladních vozidel.

Až po pokácení stromů se potvrdil jejich výrazně špatný stav, většina z nich měla uvnitř kmenů dutiny či počínající hnilobu. Potvrdil se tak dendrologický posudek, podle kterého byly stromy považovány za rizikové.  Především v místě, kde se počítá s velkým pohybem lidí, dětí. Z 27 pokácených stromů bylo 20 topolů, dosahovaly výšky až 25 metrů. Kácení dřevin pro město zajišťoval se svým týmem arborista Aleš Svoboda, který je specialistou na rizikové kácení stromů. Město počítá s náhradní výsadbou za vykácené dřeviny, místo nich budou vysazeny vhodnější.

pra

 

Zavřít menu