Kutnohorští házenkáři pořádali první turnus příměstského tábora, vedle sportovních aktivit byly na programu retro hry

Týden plný sportovních a pohybových her, vědomostních soutěží a kvízů prožili od 15. do 19. července účastníci prvního turnusu příměstského tábora, který pro děti prvních až pátých tříd základních škol pořádal  oddíl házené TJ Sparta Kutná Hora. Základ party tvořili házenkáři, v týmu byli i členové dalších sportovních oddílů a to hokeje, fotbalu a volejbalu. Kapacita příměstského tábora  je dvacet dětí a stejně jako loni byla během chvilky beznadějně obsazena. Také srpnový turnus je již obsazen.

Pod vedením čtyř zkušených lektorů byl pro děti připraven bohatý program na různých sportovištích v Kutné Hoře. Děti si zahrály házenou, fotbal, vybíjenou, basketbal, ale také byly  plavat. Letošní příměstský tábor byl zaměřen na retro hry. Děti poznávaly zábavu,  které se věnovali kdysi jejich rodiče. „Nejraději máme hru na schovávanou,“ shodly se děti, líbilo se jim i skákání přes gumu, přebírání provázku a také hra o vlajky. „To dva týmy hrají na hřišti proti sobě a snaží se ukořistit vlajku na soupeřově území. Přitom musí bránit svou vlastní,“ vysvětlují děti.  Jak doplnil trenér Josef Salák z oddílu házené, tato hra vede děti k týmové spolupráci. Musí se dohodnout, kdo bude hlídat vlastní vlajku, kdo útočit atd. „Jakmile se někdo oddělí, nefunguje to,“ dodal Josef Salák.

Při výpravě k Velkému rybníku se děti dozvěděly o „KPZ“, tedy krabičce poslední záchrany a k čemu slouží. Součástí programu byly ukázky první pomoci a hledání severu pomocí jehly, listu a magnetu.

pra

Zavřít menu