Noc divadel nabídne netradiční nahlédnutí nejen do zákulisí Tylova divadla, komentované prohlídky i divadelní představení

Netradiční nahlédnutí nejen do zákulisí Tylova divadla nabídne první ročník celovečerní akce NOC DIVADEL 2019, kterou pořádá v sobotu 16. listopadu Ochotnický spolek Tyl, z.s. a Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře, pod záštitou starosty města Josefa Viktory.

Program:

15:00 – 16:30 | POHÁDKOVÁ STEZKA DIVADLEM – komentovaná prohlídka divadla pro děti od 6-ti let

17:00 | OFICIÁLNÍ ZAHÁJENÍ – přivítání návštěvníků a otevření prostor Tylova divadla

17:30 | HRDÝ BUDŽES – divadelní představení Ochotnického spolku Tyl a Divadla z garáže (Malá scéna)

Vynikající komedie Ireny Douskové paroduje 70. léta husákovské normalizace. Celý děj vypráví bezelstnýma očima osmiletá Helenka Součková, která popisuje své každodenní dětské problémy a strasti své rodiny, a tím nevědomky poukazuje na atmosféru ve společnosti a laskavým humorem odkrývá paradoxy doby. Dnes již kultovní představení Hrdý Budžes proslavila v minulých letech Bára Hrzánová, která za tuto roli obdržela Cenu Thálie.

Hrají: Marcela Voňková, Petra Wagenknechtová, Martin Čerych

 

17:30 | KUTNOHORSKÉ DIVADLO V BĚHU LET – vyprávění o divadle v režii Miroslava Štrobla a hostů
hudební doprovod JaJaBand  (Modrý salonek, foyer v 1. patře)

19:00 – 21:30 | POJĎTE S NÁMI ZA OPONU – komentované prohlídky prostor Tylovo divadla známých i neznámých

22:30 | KYTICE – divadelní představení Ochotnického spolku Tyl (Velká scéna)

Nestárnoucí klasika Erbenových balad v jedinečném hudebně-dramatickém podání celého jeho díla. Třináct pohnutých osudů, třináct příběhů plných lásky i zrady, síly a utrpení, viny a zaslouženého trestu. Jako srdeční záležitost a nadšení účinkujících, včetně originální příjemné tvorby hudebně zpracovaných vybraných balad, předává divákům opravdu jedinečný zážitek z představení. Ne jednou pocítíte na sobě husí kůži a mrazení.

Hrají: Eva Bicanová, Petra Klailová, Denisa Šebestová, Marcela Jiroušková, Petra Wagenknechtová, Martin Betuštiak, Ota Fiala, Robert Štekr, Eliška Beránková, Radka Karešová, Aneta Wagenknechtová

Hudba: Renata Špačková (zpěv, kytara, flétna) a Richenza – Petr Wagenknecht (zpěv, kytara), Martin Buňka (violoncello), Milan Douša (housle)

 

TO VŠECHNO JE DIVADLO – PODÍVEJTE SE… ( foyer v přízemí)

Akci pořádá Ochotnický spolek Tyl, z. s. ve spolupráci s Tylovým divadlem Kutná Hora pod záštitou starosty Města Kutné Hory.

Jednotné vstupné na celý večer 89 Kč

Na vybrané části programu je kapacita omezena – bližší informace v pokladně Tylova divadla

tz, red

Zavřít menu