Benefiční ples Cesty životem bez bariér zahájí plesovou sezonu v Kutné Hoře, výtěžek přispěje na pořízení rehabilitačního přístroje pro děti s handicapem

Již 13. benefiční ples Cesty životem bez bariér zahájí 16. listopadu od 20 hodin plesovou sezonu v kulturním domě Lorec v Kutné Hoře. Zájemci mají příležitost pobavit se a přitom podpořit dobrou věc. Ples bude moderovat Tomáš Fíla – moderátor Frekvence 1, k tanci a poslechu zahraje oblíbená kapela B – Dance band, připravena je bohatá tombola a pestrý program.

Benefiční ples Cesty životem bez bariér se stal neodmyslitelnou součástí kulturního života v Kutné Hoře. Díky výtěžku ze vstupného a tomboly se organizaci daří získat finanční prostředky na konkrétní projekty, realizované realizované pro ulehčení života dětí, mládeže i dospělých s handicapem. Cesta životem bez bariér dlouhodobě pracuje s dětmi handicapovanými tělesně, mentálně, kombinovaně a zrakově. Velkou část klientů tvoří děti s diagnózou dětské mozkové obrny. „V současnosti již dětem, se kterými pracujeme, poskytujeme speciální pohybovou terapii TheraSuit. Pro zvýšení výsledků této terapie, bychom však potřebovali naše rehabilitační služby rozšířit o další typy rehabilitací. Jako nejúčinnější a nejvhodnější pro náš typ klientů je terapie na cvičebním zařízení BALANCE TRAINER. Tento tzv. dynamický vertikalizátor je velmi efektivní přístroj, který při pravidelném cvičení dokáže aktivovat i zbytkovou svalovou hmotu. Terapie je velmi účinná pro děti s diagnózou dětské mozkové obrny. Navíc je cvičení hravé, zábavné a motivující, což je u dětských klientů důležité. Zařízení bude sloužit jako samostatná rehabilitace,“ vysvětlila Petra Hnátová s tím, že právě výtěžek letošního plesu přispěje na pořízení tohoto zařízení.

tz, pra

 

 

Zavřít menu