Oslavy v kostele svatého Jakuba přinesly i letos zajímavý program

Jako již tradičně, byl i letos v rámci oslav sv. Jakuba připraven bohatý kulturní program. Jednalo se o jedenáctý ročník oslav tohoto patrona kutnohorské farnosti. 

Oslavy byly zahájeny v sobotu 25. 7. varhanním koncertem ve večerních hodinách v podání varhaníka Pavla Svobody, laureáta soutěží Pražské jaro a Bach- Wettbewerb Leipzig. Ke slyšení byly skladby od slavných kompozistů jako Johann Sebastian Bach, Johan Gottfried Walther či Wolfgang Amedeus Mozart. 

Program pokračoval v neděli, kdy se návštěvníci mohli zúčastnit ranní mše a poté si posedět a popovídat pod lípou před kostelem svatého Jakuba. Toto posezení zpestřovala spousta dobrého jídla z farní kuchyně a příjemná hudba. Během dne pak následovaly komentované prohlídky, jež umožnily zájemcům nahlédnout do útrob tohoto nejvyššího kutnohorského kostela, prohlédnout si běžně jen těžko dostupná místa a třeba se i něco nového dozvědět. Kdo se chtěl pobavit, mohl si užít také pohádkové divadelní představení v podání divadla Koňmo. Oslavy zakončila nedělní večerní modlitba. 

J. S. Treml

Zavřít menu