Březen – měsíc čtenářů v kutnohorské knihovně

Březen je už více než 60 let oslavou čtení, knížek a těch, kteří s knihou úzce souvisejí – ČTENÁŘŮ.

Bez nich by i ty nejkrásnější a nejkvalitnější knihy byly jen nepotřebné věci. Za čtenáře ale nelze považovat každého. Skutečný čtenář je někdo, kdo ke knihám přistupuje s velkou úctou, radostí a očekáváním.  Naštěstí se ukazuje, že těch, co nalézají kouzlo tištěných nebo dnes už i elektronických knih,  je stále dost a my doufáme, že budou přibývat i další.

Měsíc čtenářů v kutnohorské knihovně bude nejen o knížkách, ale také o společném setkávání. V březnovém programu si na své přijdou děti i dospělí.

Moc se těšíme na slavnostní ocenění NEJ ČTENÁŘŮ za rok 2023. Pro ty, kteří ještě neprozkoumali zákoutí knihovny, je připraven DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ.  No a samozřejmě nechybí vzdělávací i kulturní akce a zábava pro děti. Určitě si nenechte ujít besedu s lékařem Tomášem Šebkem, pohádkové autorské čtení s herečkou Monikou Zoubkovou nebo první ze série přednášek S POLICIÍ 3X JINAK, v nichž vás  odborníci  provedou rizikovými situacemi ve virtuálním i reálném světě.  Více o programu knihovny najdete už teď na stránkách Knihovny Kutná Hora ZDE.

Šárka Jungwirthová, Knihovna Kutná Hora

 

 

Zavřít menu