Co se děje o víkendu 3. a 4. června v Kutné Hoře?

Po úspěšném posledním květnovém víkendu čekají Kutnou Horu další zajímavé soboty a neděle, nejinak tomu bude i ve dnech 3. – 4. června.

Kulturní víkend bude zahájen už v pátek 2. června večer, kdy své brány otevřou kostely, chrámy, kaple během Noci kostelů. ZDE naleznete podrobný program a kutnohorské účastníky. Program si můžete prohlížet rovněž v aplikaci.

Zatímco v jiných městech se stal již tradičním trhem, do Kutné Hory MINT Market přijede 3.6. poprvé. Na Palackého náměstí nabídnou své výrobky tvůrci z České republiky, Slovenska i Ukrajiny, představí vám módu, šperky, papírenské zboží i nejrůznější delikatesy a pochoutky.

Studentským veselím ožije v sobotu 3. června park pod Vlašským dvorem. První ročník studentského festivalu Kutnohorský Majáles přivítá studenty, jejich přátele i rodiny.

V sobotu 3.6. vstoupí rovněž do svého 16. ročníku Mezinárodní hudební festival v kapli Božího těla a v kostele sv. Jana Nepomuckého, následně v neděli 4.6. naváže zahajovací koncert v chrámu sv. Barbory. Více k festivalu a programu koncertů ZDE.

Komentovaná prohlídka výstavy Na hladině času Kateřiny Štenclové v Galerii Středočeského kraje představí díla, kde prim hraje barva a obrazy přesahují např. i do instalací z igelitových podložek . Výstavou v sobotu 3.6. od 15 hodin provede kurátorka Adriana Primusová.

Stranou nezůstane ani sport. Sportovní hala Kutná Hora přivítá v sobotu a v neděli 3.-4.6. Kábrt Cup 2023, velkou taneční soutěž široké škály tanečních stylů a směrů.

Od neděle 4.6. do 20.6. bude v atriu Spolkového domu k vidění výstava 130 let Klubu českých turistů v Kutné Hoře aneb to nám to uteklo o historii turistiky v Kutné Hoře v období 1893-2023.

red, tz

Zavřít menu