Divadelní festival Kutná Hora nabídne program v prostorách sedleckého pivovaru i na Palackého náměstí

Kutná Hora se stane od 10. do 12. září dějištěm již šestého ročníku divadelního festivalu. “Nabídne to nejlepší z nezávislého divadla v mezinárodním měřítku s důrazem na aktuální témata,” zvou organizátoři akce. Představení Divadla X10 a hostujících souborů se uskuteční v bývalém sedleckém pivovaru, pohádky budou přístupné zdarma na Palackého náměstí.

„Ve čtvrtek začne program Malou mořskou vílou Divadla T601, v pátek bude na náměstí uvedena pohádka od LokVaru. V bývalém sedleckém pivovaru pak diváci uvidí například Divadlo Continuo, slovenské Divadlo Alexandra Duchnoviča či slovinské divadlo Glej a samozřejmě i Divadlo X10, které zde uvede jednu ze svých nejnovějších inscenací Otcovrah,” pozvala diváky Lenka Havlíková, ředitelka a dramaturgyně Divadla X10.

„Divadelní festival letos začleňujeme do širšího programu Divadla X10, který začal už v červnu uvedením Obchodu na korze. Po celý rok uvádíme v Kutné Hoře jak nezávislá a alternativní divadla, tak akce ve spolupráci s místními umělci, ať už koncerty, workshopy, výstavy, ale i projekty komunitního typu,“ dodala.

Více na www.kutnahorafestival.cz

tz, red

Zavřít menu