Skvělou hudební lahůdku znovu přichystala dramaturgie kutnohorského Music Clubu Česká 1. Na tamním pódiu se v sobotu 6. února v devět hodin večer znovu představí skvělá parta hudebníků z Ohia hrající pod názvem Simeon Soul Charger, která zde sklidila bouřlivý aplaus již v lednu 2014.

.
Skvělou interpretaci, ať už vlastních skladeb či třeba přidávané floydovské klasiky Comfortably Numb, vynikající aranže a uchu lahodící vokály mají účastníci tehdejšího koncertu dosud v živé paměti.
Simeon Soul Charger,  Aaron Brooks, Joe Kidd, Rick Phillips a Spider Monkey spolu začali hrát v roce 2008 v Akronu v Ohiu a řadí se mezi kapely nové generace Woodstocku. Jejich hudbu lze charakterizovat jako směs progresivního rocku, folku a blues sedmdesátých let v novém kabátě. Po vydání prvního CD, které získalo kultovní status, následovalo měsíční turné po USA, na jehož základě byli pozváni ke koncertům do Evropy. V roce 2011 našli evropský domov na statku v malé vesnici nedaleko Mnichova, odkud vyjíždí ke koncertům po Německu i okolních státech. Čtveřice muzikantů si získala uznání nejen fanoušků, ale i odborné veřejnosti. Počátkem roku 2014 absolvovali s velkým úspěchem české turné, v létě pak odehráli řadu koncertů i festivalů po celé Evropě, několik z nich společně s kdysi slavnými The Pretty Things. V říjnu odletěli na tříměsíční americké turné, ze kterého se do Evropy vrátili počátkem roku 2015, aby se vydali na tour k novému albu s názvem A Trick of Light. Právě písně z tohoto alba, ale jistě i starší věci uslyší fanoušci 9. února v České 1.

(jok) 

.
Připomeňte si atmosféru předloňského koncertu v České 1 v naší fotogalerii…

Nebyly nalezeny žádné obrázky


.

Zavřít menu