Dvanáctý ročník festivalu komorní hudby nabídl deset hudebních večerů i setkání s oblíbenými interprety

Při závěrečném koncertu 12. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu zazněly v chrámu sv. Barbory skladby z děl Wolfganga Amadea Mozarta, Ludwiga van Beethovena a Antonína Dvořáka.

Ještě předtím, než chrámové prostory zaplnila hudba, poděkovala Alena Turková, výkonná ředitelka festivalu, všem interpretům. „Většina z nich má plné kalendáře a přesto do Kutné Hory každoročně jezdí. Myslím, že je to zásluha především uměleckého ředitele a violoncellisty Jiřího Bárty, který se s nimi potkává na festivalech ve světě. Je pro ně zárukou kvality a tvůrčí muzikantské atmosféry,“ uvedla Alena Turková a připomenula jednotlivé koncertní večery a přední hudební umělce. Při festivalu vystoupily i dva kutnohorské pěvecké sbory pod vedením sbormistra Zdeňka Licka.

Festival komorní hudby pořádá agentura Lotos, pod záštitou města Kutné Hory. Místostarostka Silvia Doušová (STAN a Šance pro KH) ocenila přínos festivalu, který už neodmyslitelně patří ke kulturním svátkům ve městě, a poděkovala jeho organizátorům Aleně Turkové a Jiřímu Bártovi.

Koncerty se konají formou tvůrčí dílny, což dodává festivalu neobvyklý náboj. Každý z hudebních večerů v podání špičkových světových muzikantů byl něčím zajímavý, výjimečný.

Festival vyvrcholil v kostele Zvěstování Panny Marie v Bohdanči, kde v podání houslisty Romana Patočky a violoncellisty Jiřího Bárty zazněly skladby z děl Johanna Sebastiana Bacha a Maurice Ravela.

Více informací naleznou zájemci na www.mfkh.cz

pra

 

 

 

Zavřít menu