Festival Ortenova Kutná Hora se koná od 3. do 4. září, nabídne setkání s mladými básníky, klubový večer, koncert i výstavu

XXVIII. ročník festivalu Ortenova Kutná Hora pořádá Klub rodáků a přátel Kutné Hory – Kutná Hora v Praze od 3. – 4. září 2021. Festival, spojený se soutěží mladých básníků, je připomínkou významného českého básníka, kutnohorského rodáka, Jiřího Ortena.

Slavnostní zahájení festivalu se uskuteční 3. 9. od 18 hodin v sále ZUŠ za účasti vedení města Kutné Hory. Poté zazní cyklus básní a próz Oty Ornesta, Jiřího Ortena, Zdeňka Ornesta a Borise Rieglera. Po skončení pořadu budou vyhlášeny výsledky XXVIII. ročníku SOUTĚŽE MLADÝCH BÁSNÍKŮ Ortenova Kutná Hora. Od 20.30 hod. pokračuje program tradiční Noční procházka s Procházkou, tentokrát po stopách kutnohorských nemocnic a významných lékařů. Ve 20.30 se koná klubový večer mladých básníků v Blues Café Kutná Hora. V sobotu 4. 9. od 10 hod. ve Spolkovém domě představí výstavu fotografií Václava Havla její autor Jaromír Procházka, od 11 hodin v Blues Café setkání mladých básníků, interpretů a členů poroty soutěže, od 15 hod. Pocta přátelům, která bude tentokrát připomínkou významných kutnohorských lékařů minulosti a poděkováním lékařům současnosti. Program v Blues café nabídne od 16 hod. otevřené autorské čtení mladých básníků a od 19 hod. koncert a autorské čtení. V kostele sv. Jana Nepomuckého vystoupí od 19 hodin EPOQUE QUARTET, držitel ocenění Classic Prague Awards. Program bude zakončen setkáním členů klubu a hostů, které se pro zvané (vstup s pozvánkou) uskuteční od 20.30 hod. v Preghausu Vlašského dvora. Více na webových stránkách ZDE.

red

Organizátoři prosí návštěvníky festivalu o dodržování vládních protikovidových opatření. Uvnitř festivalových prostor platí povinnost mít nasazen respirátor třídy FFP2 a prokázat splnění jedné z následujících podmínek vstupu:

  • očkování proti covidu-19, přičemž od poslední dávky vakcíny (druhé u dvoudávkových vakcín, první u jednodávkových vakcín), musí uplynout nejméně 14 dní,
  • negativní RT-PCR test starý nejvýše 7 dní nebo negativní POC antigenní test starý nejvýše 72 hodin,
  • laboratorně potvrzené prodělání onemocnění covidem-19 v době ne delší než 180 dnů přede dnem konání akce.
Zavřít menu