Graffiti jam a workshop pro veřejnost se koná v sobotu 15. 8. od 11 do 18 hodin, veřejnost si může zdarma vyzkoušet práci s barvou

Součástí čtvrtého ročníku streetartového festivalu s názvem MĚSTO = GALERIE, který se koná od 13. do 15. srpna v Kutné Hoře, bude opět sobotní graffiti jam a workshop pro širokou veřejnost. Uskuteční se v sobotu 15. srpna od 12 do 18 hodin v Zelenkově ulici u garáží v blízkosti sběrného dvora. Děti i dospělí si mohou zdarma vyzkoušet práci s barvou při tvorbě vlastního graffiti. Tvořivou atmosféru podpoří DJ a drobné občerstvení pro děti.

Streetart festival byl oficiálně zahájen 12. srpna v kavárně Blues Café projekcí a besedou s umělci. V letošním roce se festivalu účastní i Kurt Gebauer, který vytváří malbu na trafostanici v Opletalově ulici. Kutnohorský výtvarník Andrej Németh vytváří malbu na plotě sběrny v Potoční ulici.  Specialitou letošního ročníku byla malba velkoformátového murálu na stěnu šestipatrového domu ve Vítězné ulici, jejíž autorem je Lukáš Kladívko. Další murály vznikají na trafostanicích ve Fučíkově ulici (Richie Mozger z Polska) a v Kouřimské ulici u nemocnice (Nikola Vavrouš aka Khoma z Havířova). Před průmyslovou školou vznikla prostorová instalace, 3D socha se železného šrotu, jejíž autorem je Jan Holub.

Více o průběhu festivalu na FB město – galerie.

pra

Zavřít menu