Hudební léto na zahradě u Dačického bylo zahájeno, po kapele Frajara Putika se 24. července představí Hanka Kosnovská a Veronique

Hudební léto pořádané spolkem Kultura do města na zahradě stylové staročeské restaurace Dačický v Kutné Hoře zahájila 26. června kapela Frajara Putika, která posluchače pohoupala na vlnách SKA a balkánských rytmů.

Další ze série pátečních koncertů se uskuteční 24. července. Na podiu v zahradě pod otevřeným nebem se představí Hanka Kosnovská a Veronique. „Dvě ženy, dvě matky, dvě nerozlučné kamarádky, dva nástroje, dva výjimečné hlasy, dva sólové projekty. Hanka Kosnovská (Nil, Pražský výběr) vydala svoji první sólovou desku s názvem Jiná, na kterém za doprovodu klavíru zpívá svoje zhudebněné básně. Na sólovou dráhu se pod pseudonymem Veronique po letech hraní s různými kapelami (ex-Wichrzhor, ex-Wonderground, Nil, Lucky Joke) vydala i violoncellistka, textařka a zpěvačka Veronika Hložková. Dámy doprovodí bubeník a perkusista Mifa. Texty obou interpretek jsou někdy melancholické, jindy zase nekompromisní a rozervané. Můžete se těšit na pořádnou dávku emocí,“ zvou pořadatelé.

https://youtu.be/kKh1GzhlOY4

https://youtu.be/-pBDM3MwiGM

Začátky koncertů jsou ve 20.30 hodin. Vstupenky budou k dostání před koncertem, z důvodu omezené kapacity je doporučeno místa předem rezervovat na telefonu 327 512 248. Více informací na 604 436 780 a facebook.com/kulturadomesta.

pra

Zavřít menu