I tancem a dobrou zábavou lze pomáhat. Výtěžek benefičního plesu přispěje na vybudování dílny pro kluky

Benefiční ples Cesty životem bez bariér zahájíl 11. listopau  taneční sezonu v Lorci. K tanci a poslechu zahrála kapela B-DANCE band. Večerem provázel herec a moderátor Pavel Nový. Připraven byl pestrý program a bohatá tombola. Výtěžek letošního ročníku benefičního plesu opět přispěje na projekty realizované pro ulehčení života dětí, mládeže i dospělých s handicapem.

„V našem Centru služeb KOSTKA, které jsme slavnostně otevřeli v září 2019, poskytujeme služby pro handicapované. Jenou z nich je i cvičná kuchyň a cvičná šicí dílna. Tvůrčí dílny a vaření patří mezi nejoblíbenější terapeutické aktivity, které v „Kostce“ dětem a rodinám nabízíme. Zatímco cvičná kuchyň a šicí dílnička vznikla v rámci 1. etapy rekonstrukce centra, na “klučičí” dílnu nám nezbyl prostor ani finanční prostředky. A to jsme se rozhodli změnit. Potřebujeme opravdovou dílnu s ponkem, svěrákem a skříňkou na nářadí. Dílnu, kde se může rozlít barva a hobliny padat na podlahu,“ uvedla Petra Hnátová, zakladatelka a předsedkyně Cesty životem bez bariér a dodala, že výtěžek plesu přispěje na přestavbu staršího objektu přímo v zahradě centra.  Domeček plánují odizolovat, zateplit, osadit novými okny, zavést elektřinu a propojit ho chodníkem s hlavní budovou.

Organizace Cesta životem bez bariér, která pomáhá handicapovaným dětem a mládeži, byla vybrána i do letošního cyklu benefičních koncertů České televize. Více v aktuálním vydání Kutnohorských listů a v jejich webové podobě ZDE.

pra

Aktualizováno 15. 11. 2023: Představení Cesty životem bez bariér – upoutávka v pořadu Sama doma v ČT na adventní koncerty ČT: https://www.ceskatelevize.cz/porady/1148499747-sama-doma/223562220600125/cast/1011391/?fbclid=IwAR2_5j0lkTOik2Nc9xDQx7AiZBJjNyAfITitpb4hMwKTsOoXS1xuhxOzKtw

 

Zavřít menu