Nabídka kulturních akcí v Kutné Hoře na tento víkend je o něco málo slabší než obvykle. Přesto, neseďte doma, běžte na výstavu, do kina, na koncert! Vzhledem k tomu, že plasová sezóna si vzala volno před posledním náporem, můžete místo tance volit procházku s vychutnáváním přírodních krás. …………………………………

MĚSTSKÉ TYLOVO DIVADLO

1. 3. | 10:00 a 19:00 hod.
DON QUIJOTE DE LA ANCHA, Divadlo Klauniky

Didaktická klaunikyáda na motivy románu Miguela Cervantese Saavedry uchopená dle vzoru velkého českého emigranta Jana Ámose Komenského. Před diváky předstupují 2,38 m vysoký profesor španělského jazyka a literatury a 120ti kilogramová Ancha pracující jako vychovatelka na kominickém internátě. Se skupinou španělštinářů se ujímají nelehkého úkolu: co nejlépe ztvárnit příběh důmyslného rytíře Dona Quijota. Představení, které velmi humornou formou vychází z klasického díla světové literatury a aktivně diváka zapojuje do děje. V hlavní roli: přední světový chůdoherec Lenoire Montain. Dopolední představení pro 2. st. ZŠ a SŠ, večerní představení pro veřejnost.

Vstupné: 60,- Kč pro školy, 150,- Kč pro veřejnost

 

KINO MODRÝ KŘÍŽ

1. 3. | 18:00 hod. ČTYŘLÍSTEK VE SLUŽBÁCH KRÁLE

ČR, animovaný, 90 min., vstupné 120,- Kč, pro všechny

Malý výlet do Prahy nabídne Čtyřlístku úžasné setkání. Na Karlově mostě je nejdříve přepadne obživlý lev ze sochy Bruncvíka, který je pak zavede do podzemních chodeb Pražského hradu, kde se setkají se samotným císařem Rudolfem! Ten podnikl cestu časem z minulosti do přítomnosti, protože podle předpovědí věhlasných císařských astrologů jenom Čtyřlístek může získat císaři zázračný kámen mudrců a zachránit tak císaři život i korunovační klenoty, o které usiluje proradný alchymista Kelly. Hrají: Ivan Trojan, Tereza Bebarová, Bohdan Tůma, Ondřej Brzobohatý, Václav Postránecký, Vladimír Brabec, Jiří Lábus. Režie: Michal Žabka

2. 3. | 17:45 hod.  RICHARD WAGNER | PARSIFAL

Přímý přenos z Metropolitní opery v New Yorku. Německé nastudování s českými titulky, vstupné 300,- Kč, přibližná délka přenosu: 5 hodin 40 min.

Jonas Kaufmann v titulní roli čistého mladíka, který nachází nejhlubšího poznání a moudrost v nové inscenaci Wagnerova posledního díla režírovaného Françoisem Girardem. Po jeho boku se objeví další špičkoví wagnerovští pěvci: Katarina Dalayman v roli tajemné Kundry, Peter Mattei coby nemocný Amfortas, Jevgenij Nikitin ztvární temného čaroděje Klingsora a René Pape šlechetného rytíře Gurnemanze. Orchestr řídí Daniele Gatti. Účinkují: Katarina Dalayman, Jonas Kaufmann, Peter Mattei, Jevgenij Nikitin, René Pape. Dirigent: Daniele Gatti. Režie: François Girard.

3. 3. | 14:00 a 18:00 hod. ČTYŘLÍSTEK VE SLUŽBÁCH KRÁLE

ČR, animovaný, 90 min., vstupné 120,- Kč, pro všechny

Změna programu vyhrazena. Rezervujte vstupenky on-line na webu www.kino-kutnahora.cz

 

KONCERTY, KLUBOVÁ SCÉNA, PLESY

Česká 1 Music Club – www.ceska1.cz

2. 3. | 20:30 hod.

ČESKÁ 1 House band + hosté, Mackie Messer swing imperium. Gang Jam „Domácí kapely“ s hosty + DJ Rádia 1

Vstupné: 100,- Kč

 

Planet Music Club – Vítězná 409, Kutná Hora

1. 3. | 20:00 hod.

UDG + SMOLA A HRUŠKY (SK) – Oblíbená kapela našeho regionu představí novou desku, určitě padnou hitovky jako Kurtizána a Hvězdář. Doprovod slovenská kapela Smola a Hrušky.

Vstupné: 160,- Kč předprodej, 180,- na místě; předprodej: Infocentrum Kutná Hora, Kolín, Čáslav

 

Restaurace Palma – www.palma-kh.cz

Diskotéky pro všechny věkové kategorie ve stylu hitů 80., 90. a současných letJ. Vstup zdarma.

1. 3. | 21:30 hod. DJ Vláďa Mašín

2. 3. | 21:30 hod. DJ Tony

 

VÝSTAVY

1. 3. – 20. 3.NĚKOMU ŽIVOT, NĚKOMU SMRT – OPERACE ANTHROPOID, Spolkový dům, Lierova 146.
Nejvýznamnější odbojový čin v Evropě v období 2. světové války – atentát na Heydricha, jeho pozadí, příčiny i důsledky, osobnosti, jejichž činy by neměly zůstat zapomenuty.Výstava je součástí komplexního vzdělávacího projektu Asociace nositelů legionářských tradic Někomu život, někomu smrt k 70. výročí operace Anthropoid.

Více na: http://www.nekomuzivot-nekomusmrt.cz/o-projektu/

25. 11. 2012 – 31. 3. 2013

MŮJ OBRAZ, Galerie Středočeského kraje, Jezuitská kolej

Dlouhodobější projekt zaměřený na netradiční prezentaci sbírkových fondů Gask. Vybrané obrazy jsou nainstalovány v interakci s dokumentárními fotografiemi Martina Poláka zachycujícími zaměstnance Středočeského kraje s týmiž obrazy v domovském prostředí depozitáře. Kurátorka Veronika Marešová.

25. 11. 2012 –  31. 3. 2013

IVAN SOBOTKA (1927 – 2008), Galerie Středočeského kraje, Jezuitská kolej

Ivan Sobotka absolvoval roku 1951 AVU v Praze. Zpočátku byl na volné noze, poté vystřídal několik občanských povolání: pracoval jako kartolitograf, nátiskář, obtahovač štočků, správce depozitáře NG. Jedná se o duchovního malíře. Sobotkovy malby se dobře hodí k rázu Jezuitské koleje – citlivost i blízkost tomuto světu, ale přitom setrvání na svém, skromnost, úspornost. Kurátor Jan Placák.

25. 11. 2012 – 31. 3. 2013

Robert Piesen – LES, Galerie Středočeského kraje, Jezuitská kolej

Kvaše z padesátých let dvacátého století úzce související s Piesenovou malířskou tvorbou, v níž dominuje krajina stylizovaná symbolickými a biblickými významy. Kurátorka Adriana Primusová.

25. 11. 2012 –  31. 3. 2013

PARALELNÍ HISTORIE, Galerie Středočeského kraje, Jezuitská kolej

Výstava sledující vývoj výtvarného umění v Ústí nad Labem od roku 1990, kde se umělecká scéna postupně etablovala. Kurátorka Veronika Marešová.

25. 11. 2012 – 30. 9. 2013

VIDEOBOX 2012 – VIDEOGAMES, MIROSLAV HAŠEK, Galerie Středočeského kraje, Jezuitská kolej

Prostor pro prezentaci současné videoartové tvorby. Představení nejzajímavějších experimentálních filmů a videí diplomantů vysokých uměleckých škol ČR. Kurátorka Veronika Marešová.

25. 11. 2012 – 31. 3. 2013

JIŘÍ KORNATOVSKÝ – MEDITACE, Galerie Středočeského kraje, Jezuitská kolej

24. 2. – 30. 6.

MICHAL ŠKAPA- PIXA, Galerie Středočeského kraje, Jezuitská kolej

Whitebox- představí grafický design expresivního writera a českého současného umělce Michala Škapy. Jeho „site specific“ realizace PIXA zpracovává vliv vizuality ulic velkoměstských periferií na písmo a grafiku. Pracuje s fenoménem specifické odnože graffiti PIXACAO z Brazílie, které je zajímavou kombinací latinky, tvarosloví log heavymetalových kapel a starogermánských run. Tento streetartový letrismus transformuje do vlastního svébytného fondu a aplikuje v rukopise svých vizuálů webových návrhů, pozvánek, plakátů i outdoorových grafických projektů.

24. 2. – 30. 6.

AMAR MULABEGOVIČ – INTERVENCE, Audiovizuální instalace bosenského umělce žijícího v Čechách. Výstava bude mít dvojfázovou modifikaci. První část výstavy bude prezentována v prostorách lázní. Od dubna proběhne navazující světelná a zvuková intervence v barokní lékárně.

24. 2. – 30. 6.

KAREL ŠTĚDRÝ – NEO/ PROJECTROOM

www.gask.cz

 

 

.

Zavřít menu