České dráhy se snaží podpořit zájem cestujících o vlaky na málo vytížených regionálních tratích. Rozšíří proto od března seznam úseků, kde cestující dostanou automaticky o čtvrtinu levnější jízdné. Jedná se o 44 tratí po celé republice. Zlevní i některé spoje na Kutnohorsku. ……………………………………………………………………………………………………..

Slevy na jízdném se od 1. března dočkají lidé cestující v úseku Kutná Hora hl. nádraží – Zruč nad Sázavou, stejně jako například na trati Čáslav – Třemošnice.

„Snažíme se tímto způsobem přilákat cestující na nejméně vytížené tratě, abychom zlepšili jejich ekonomiku a pokud možno na nich uchovali provoz,“ říká ředitel Odboru regionální dopravy ČD Ivo Toman a dodává: „Krajské rozpočty jsou napjaté, neustále rostou náklady na elektřinu, dopravní cestu a tak dál. Dříve či později přijde na řadu otázka, zda na takových tratích nemá být doprava zastavena.Pokud ale existuje potenciálcestující do vlaků přilákat, je správné to nejdříve prověřit. Navíc vybíráme tratě, kde by mohlo dojít ke zlepšení služby například zrychlením spojení nebo nasazením kvalitnějších vozidel.“

Akční nabídka platí na jednosměrné nebo zpáteční jízdenky mezi stanicemi, ležícími na vyhlášených tratích. Cestující, kteří využívají traťové a síťové jízdenky, nebo pro cestující, kteří se odbavují do nebo ze stanic ležících mimo vyhlášenou trať nebo uzavřený systém, slevu využít nemohou.

(Tz, red)

 

Úseky ve SČK, kde je přiznána sleva sleva 25 % bez prokazování nároku

č. tratě

úsek

014

Kolín – Ledečko

064

Mladá Boleslav hl. n. – Mladá Boleslav město

076

Mělník – Mladá Boleslav hl.n.

110

Slaný – Louny (přesah do Ústeckého kraje)

161

Rakovník – Blatno u Jesenice (přesah do Ústeckého kraje)

162

Rakovník – Kralovice u Rakovníka (přesah do Plzeňského kraje)

204

Březnice – Rožmitál pod Třemšínem

212

Sázava Černé Budy – Světlá nad Sázavou

220

Benešov u Prahy – Mezno

223

Olbramovice – Sedlčany

235

Kutná Hora hl. n. – Zruč nad Sázavou

236

Čáslav – Třemošnice (přesah do Pardubického kraje) 

 

 

.

Zavřít menu