Začít ten nastávající víkend můžete už dnes večer na rockové Mazec Show v klubu Česká 1. Výzva pro sportovněji založené se rýsuje v sobotu, už po dvaatřicáté můžete vyrazit na dálkový pochod Za malínským křenem. A pokud Vám ještě zbyde dost sil, sobotní večer si můžete zpříjemnit poslechem hudby starých mistrů v refektáři Jezuitské koleje /GASK/. ……………………………

.

12. 10. | 19:30 hod. HUDBA STARÝCH MISTRŮ, Galerie Středočeského kraje, Jezuitská kolej – refektář. Komorní sdružení Atlantis Collegium založil před dvaceti lety dirigent a cemballista Vítězslav Podrazil. Soubor tvoří užší výběr sólistů a členů Orchestru Atlantis. V současné době jsou oba tyto soubory tvořeny převážně hudebníky, kteří se systematicky zabývají komorní a sólovou hrou. Kromě všeobecně známých skladeb tvoří velkou část repertoáru Orchestru Atlantis a Atlantis Collegia duchovní hudba, méně známé skladby starých mistrů a díla soudobých autorů. V roce 2010 byla Vítězslavu Podrazilovi a Orchestru Atlantis udělena cena Euro Pragensis Ars za interpretaci skladeb soudobých autorů. Více informací najdete ZDE.
Účinkují: Pavla Švestková – mezzosoprán, Komorní soubor Atlantis Collegium: Jitka Jiříčková – housle, Jan Sládeček – violoncello, Vítězslav Podrazil – umělecký vedoucí. Vstupné: 100,- Kč předprodej (Blues Café, Jakubská 562, Kutná Hora); 150,- Kč na místě.

12. 10. | DÁLKOVÝ POCHOD „ZA MALÍNSKÝM KŘENEM“ – 32. ROČNÍK. Více informací: Jana Liberská, tel: 604 506 728; e-mail: info@tj-turista.czwww.tj-turista.cz

 

Kino Modrý kříž

11. 10. | 19:00 hod. KAMEŇÁK 4, ČR, komedie, vstupné 110 Kč, mládeži přístupný. Po deseti letech se nám opět představují oblíbení hrdinové městečka Kameňákov v plné parádě. Pepanovi odjela žena Vilma do Austrálie za jejich dcerou a Pepan se synem Pepíkem tak žijí v ryze mužské domácnosti, kde není navařeno a vyžehleno a kde vybuchují vajíčka v mikrovlnné troubě. Kolem Pepana usilovně krouží učitelka Vlasta, která vycítila příležitost zaplnit místo po Vilmě. Pepan je však zcela zaneprázdněn novou budoucností – stal se starostou Kameňákova. Hrají: Václav Vydra nejml., Dana Morávková, Josef Laufer, Hana Čížková. Režie: Ján Novák

12. 10. | 19:00 hod. ŽIVOT TÉ DRUHÉ, Francie, komedie, 97 min., vstupné 90 Kč, do 12 let nevhodný, s titulky. Příběh začíná setkáním Marie a Paula, kteří prožívají lásku na první pohled. Naplánují a učiní si výlet na pláž a vášnivá noc může začít. Ale druhý den ráno se Marie vzbudí a s hrůzou zjistí, že si nedokáže vzpomenout na posledních deset let svého života. Překvapená se dozvídá, že se provdala za Paula a jejich manželství je v krachu. Zjistí, že je matkou citlivého malého chlapce, že řídí mocnou nadnárodní společnost s cennými papíry a že je majitelkou pohádkového bytu s romantickým výhledem na Eiffelovu věž. Stále však netuší, jak se to všechno mohlo stát a jak k tomu všemu došlo. Příběh zkoumá Mariinu amnézii až do chvíle, kdy si začne uvědomovat, jakou byla kdysi svobodnou dívkou, letící světem s lehkostí motýla, a jakou ženou se postupně po letech manželství a mateřství stala. Hrají: Juliette Binoche, Mathieu Kassovitz, Aure Atika, François Berléand. Režie: Sylvie Testud

13. 10. | 19:00 hod. LÍBÁNKY, ČR, drama, 98 min., vstupné 80 Kč, do 12 let nevhodný. Líbánky se odehrávají v čase dvou dnů svatební oslavy. Nevěsta a ženich – Tereza a Radim tvoří půvabný pár, navzdory tomu, že oba již prošli manželskou zkušeností a odnesli si z ní své šrámy. Tereza zklamané srdce, Radim dospívajícího syna. Jsou však odhodláni zkusit to znovu, jsou přesvědčeni, že tentokrát to vyjde. A zdá se, že svatební oslavy, které probíhají v prosluněném dni v rodinném kruhu v sídle nevěstiných rodičů obklopeném romantickou krajinou, budou skutečně nejkrásnějším začátkem společného života. Hrají: Aňa Geislerová, Stanislav Majer, Kristýna Nováková-Fuitová, Jiří Černý, Jiří Šesták, David Máj. Režie: Jan Hřebejk

 

Městské Tylovo divadlo

13. 10. | 15:00 hod. Dětská divadelní přehlídka – POHÁDKY O MAŠINKÁCH. Divadlo Tramtarie, Olomouc. Že mašinky nemají oči nebo pusu? Že nemají duši? Kdo to říkal? Jistě že mají, stačí jenom napnout uši a pořádně se podívat… Divadlo Tramtarie uvádí veselé vyprávění o mašinkách malých i velkých, nezbedných i statečných, hodných i tak trochu nafoukaných. Pohádky pro kluky a holky, co se nebojí jezdit tunelem… Hrají: Dáša Rybářová / Barbora Šebestíková, Petra Konvičková / Jana Posníková, Václav Stojan / Jan Konopčík. Vstupné: 50,- Kč.

 

Koncerty, klubová scéna

Music club Česká 1

11. 10. | 21:00 hod. MAZEC SHOW. Vystoupí SKIFF hardcore fucking Praha, DuRuS rock-crossover Praha a BLANK OUT punk-rock Kolín. Vstupné: 50 Kč

12. 10. | 21:00 hod. THE UPSESSIONS (NL). Reggae večer z Amsterdamu. Vstup volný.

Restaurace Palma, Krátká 13

11. 10. | 21:30 hod.    DJ Martinez
12. 10. | 21:30 hod.    DJ Tony

Hudební večery pro všechny věkové kategorie ve stylu hitů 80., 90. a současných let. Vstup zdarma.

12. 10. | 18:00 – 21:00 hod. EVA A VAŠEK – HUDEBNÍ VYSTOUPENÍ. KD Lorec Kutná Hora. Vstupné: 180,- Kč předprodej (IC Kutná Hora, IC Čáslav); 200,- Kč na místě.

 

Výstavy

11. 10. – 31. 12. JIŘÍ MACEK – IN MEMORIAM, Galerie Felixe Jeneweina, Vlašský dvůr. www.gfj.kh.cz

5. 7. – 31. 10. MARIE BROŽOVÁ, kostel sv. Jana Nepomuckého, obrazy s motivy Kutné Hory kreslené pastelkami.

24. 9. – 13. 10. SPOLKOVÝ DŮM PŘED | PO, Spolkový dům, Lierova 146, výstava přibližující rekonstrukci Spolkového domu.

 

České muzeum stříbra

1.4. – 30. 11. PIVOVARY NA KUTNOHORSKU, ČMS – Kamenný dům. Výstava je věnována především zdejšímu intenzivnímu rozvoji pivovarnictví od 19. do poloviny 20. století. Výstavu bude provázet řada interaktivních programů pro školy i dospělé. Pro ZŠ program: „Putování za zlatým mokem“. Pro širší veřejnost proběhnou ukázky vaření piva podle technologií a receptur 16. století s ochutnávkou.

3. 10. – 31. 10. O. S. DENEMARK A FOTOGRAFIE MILOŠE TRUHLÁŘE, ČMS – Tylův dům. Putování za faunou a flórou na Kutnohorsku, záchranné akce o.s. Denemark a další činnost.

 

GASK – Galerie Středočeského kraje

8. 5. 2010 – 8. 5. 2014 | SBÍRKA 1 2 3. Představení nejvýznamnějších i méně významných sbírkových kusů GASK, řazených podle akviziční chronologie. Kurátorka výstavy Marie Bergmanová.

7. 9. – 12. 10. | TPCArt – VÝSTAVA MLADÝCH REGIONÁLNÍCH AUTORŮ – KOLÍN – KUTNÁ HORA. Výstava soch a umění ve veřejném prostoru (Kolín – Kutná Hora). Tento projekt ve spolupráci s TPCA si klade za cíl podpořit a nabídnout prostor pro kreativní tvorbu mladých talentovaných sochařů a umělců se vztahem k regionu a také prezentovat současné umění mladému publiku jako možnost aktivní realizace. Výstava je sestavena od vybraných výtvarníků z regionu tak, aby došlo k propojení více stylů a představení různých osobností předávajících si navzájem zkušenosti a poznatky, s kladným dopadem na jejich budoucí práce.

15. 9. – 1. 12. | COME IN – VÝSTAVA ČESKO-NĚMECKÉHO DESIGNU NA POMEZÍ VOLNÉHO UMĚNÍ. „Come In“ je putovní mezinárodní výstava pořádaná Institutem pro zahraniční kulturní vztahy IFA pod kurátorským vedením Dr.Goldmanové a prof. Volkera Albuse. Na ploše zhruba 1000 m2 jsou instalovány objekty, sochy, videa na pomezí interiérového designu a současného vizuálního umění od 25 německých umělců. Tento projekt je rozšířen o českou část „Přes práh“, která předkládá domácí tvorbu od autorů pracujících s podobnými design – artovými principy.

15. 9. 2013 – březen 2014 | PAVEL FRIČ A MICHAELA LABUDOVÁ – MONSTERS. Monsters v současné době tvoří Pavel Frič, Michaela Labudová a Lukáš Müller. Členové Monsters studijně a pedagogicky působí (nebo dříve působili) na Fakultě umění a designu UJEP v Ústí nad Labem. Projekty studia jsou součástí přehlídek a soutěží grafického designu v Evropě a Asii a získaly ocenění Design centra ČR.

16. 9. – 30. 10. | ARCHEOLOGICKÉ NÁLEZY V PROSTORU JEZUITSKÉ KOLEJE A ZAHRAD. Prezentace výsledků archeologického výzkumu v areálu bývalé Jezuitské koleje.

Lektorské centrum GASK

12. 10. | 15:00 hod. KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA VÝSTAVY TPCArt. Komentovaná prohlídka s kurátorem Lukášem Kladívkem.

 

.

 

Zavřít menu