Víkend můžete zahájit již v pátek tancem na maturitním plese Vyšší odborné školy, Střední průmyslové školy a Jazykové školy Kutná Hora. V sobotu si můžete s ratolestmi přijít pohrát na putovní výstavu IQ Pobyt ve Spolkovém domě a Vile U varhanáře. Večer patří příznivcům klasické hudby, v kině poběží přímý přenos z Metropolitní opery v New Yorku. Krásný víkend!
.

Kino Modrý kříž

7. 2. | 19:00 hod. JACK RYAN: V UTAJENÍ. USA, akční, 100 min., vstupné 120 Kč, do 15 let nevhodný, s titulky. Vzhledem k nízkému věku toho má Jack Ryan za sebou poměrně dost – těžké zranění z války v Afghánistánu, které ho málem doživotně zmrzačilo, náročnou rekonvalescenci, doktorát z ekonomie a práci ekonomického analytika v CIA, kterou před svým okolím a dokonce i před vlastní ženou úspěšně tají. Když zachytí nestandardní operaci provedenou ruským finančním gigantem, pošle ho jeho řídící důstojník do Moskvy, aby na místě zjistil, co se děje. Jack se hned po příletu musí proměnit z finančního úředníka v akčního hrdinu se vším všudy, protože jeho přítomnost v ruské metropoli není vítaná a jeho původně přátelský průvodce mu to dá dost jasně najevo tím, že se ho pokusí zlikvidovat. Hrají: Chris Pine, Keira Knightley, Kevin Costner, Kenneth Branagh, Colm Feore. Režie: Kenneth Branagh

 8. 2. | 18:45 hod. ANTONÍN DVOŘÁK – RUSALKA. Přímý přenos z Metropolitní opery v New Yorku. České nastudování s anglickými titulky, vstupné 300 Kč, přibližná délka přenosu 4 hodiny. Renée Fleming se představí v jedné ze svých stěžejních rolí a zazpívá v Dvořákově jímavé pohádkové opeře slavnou árii o měsíčku. Pod taktovkou maestra Yannicka Nézet-Séguina a v režii Otto Schenka roli Prince ztvární tenorista Piotr Beczala a Dolora Zajick Ježibabu. Účinkují: Renée Fleming (Rusalka), Emily Magee (Cizí kněžna), Dolora Zajick (Ježibaba), Piotr Beczala (Princ), John Relyea (Vodník). Dirigent: Yannick Nézet-Séguin. Režie: Otto Schenk

 9. 2. | 14:00 hod. PRVNÍ POHÁDKOVÉ ODPOLEDNE V KINĚ S DOMINIKEM. Milé rodiče a děti, přijměte pozvání na první netradiční pohádkové odpoledne, které jsme si společně s Domem dětí a mládeže Dominik pro vás všechny připravili. Program je skutečně bohatý a rozhodně se nebudete nudit. 14:00 – 15:00 hod. Výtvarné dílny s Janou a Michalem. Létající strašidlo Barbucha na gumičce, výroba škrabošky pohádkových postav. 15:00 – 16:06 hod. Promítání pohádek – pásmo JAK POSTAVIT SNĚHULÁKA. Kubula a Kuba Kubikula ve Vařečkách a Hrncích, Jak se chtěl zajíček klouzat, Kamenná tetka, Ondra a sněžný drak, Čarovné lyže, Jak postavit sněhuláka. 16:06 – 17:00 hod. Pohádkový kvíz, případné dodělání výrobků. Na tuto akci je omezená kapacita, vstupenky je možné zakoupit v Tylově divadle, v DDM Dominik a Informačním centru. Vstupenky nelze rezervovat elektronicky. Vstupné 60 Kč.

.
Městské Tylovo divadlo

 7. 2. | 19:00 hod. KONCERT: KAMIL STŘIHAVKA – UNPLUGGED 2014. Rocková legenda oslovující již dvě generace fanoušků a majitel nezaměnitelného fenomenálního hlasu v muzikálových rolích se rozhodl nadělit sobě i fanouškům v předstihu dárek ke svým 50. narozeninám v podobě akustického turné se svou doprovodnou kapelou „Leaders!“. Jedná se o alternativu k rockovým produkcím – zejména nižší zvukovou hladinou a komornějším zpracováním. Budete si moci poslechnout akustické verze známých hitů jako Země vzdálená, Když se snáší déšť, Woo-Doo!, Černá růže a řady dalších. Vstupné: 260,- Kč

.
Koncerty, klubová scéna, plesy

Klub Česká 1

7. 2. | 20:00 hod. PARAHYBANA & SAVED BY THE FORTUNE & TOM THE BAKUNGAN. Vstupné: 70,- Kč

8. 2. | 20:00 hod. ROBERT HLAVATÝ BAND & LET ROUROU. Rock – pop Praha. Vstupné: 100,- Kč


B
lues Café, Jakubská 562

7. 2. | 20:00 hod. TONY ACKERMAN. Americký virtuózní kytarista Tony Ackerman žije v Čechách více jak třicet let. Více informací ZDE. Vstupné: 150,- Kč předprodej (Blues Café), 200,- Kč na místě.
KD Lorec

7. 2. | 19:00 hod. MATURITNÍ PLES VYŠŠÍ ODBORNÉ ŠKOLY, STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÉ ŠKOLY A JAZYKOVÉ ŠKOLY KUTNÁ HORA


Restaurace Palma, Krátká 13

Diskotéky pro všechny věkové kategorie ve stylu hitů 80., 90. a současných let. Vstup zdarma.

7. 2. | 21:30 hod. DJ Mirek Kulhánek
8. 2. | 21:30 hod. DJ Martinez

.
Různé, DDM, sport

 7. 2. | od 11:00 hod. LISOVÁNÍ SLÁMOVÉHO VÍNAVinné sklepy Kutná Hora, s.r.o., klášter řádu sv. Voršily (Jiřího z Poděbrad 288). Přijďte si vyzkoušet lisování slámového vína ročníku 2013 na vřetenovém lisu jako za starých časů a ochutnat některá archivní vína z produkce našeho vinařství. Vstupné: zdarma, degustace archivních vín za zakoupené žetony v hodnotě 10,- Kč.

Dům dětí a mládeže

8. 2. | 10:00 – 12:00 hodSOBOTNÍ KLUBÍK – Glazování z keramické akce z ledna – placeno v první části. 12:30 – 15:30 hod. Keramika- Panny na zeď – závěsné plastické reliéfní postavy. Zápisné: 200,- Kč / 1 panna. Info.: Eva Malinová, tel.: 736 754 940

9. 2. | 14:00 – 17:00 hod. V KINĚ S DOMINIKEM, pohádkové odpoledne. Výtvarné dílny: létající strašidýlko Barbucha, pohádkové škrabošky; promítání pohádek, soutěžní kvíz pro děti. Vstupné: 60,- Kč, předprodej – Městské Tylovo divadlo; DDM; Infocentrum – Palackého náměstí; kino Modrý kříž. Více info: www.kino-kutnahora.cz
Sport

8. 2. | JEDNODENNÍ LYŽAŘSKÝ ZÁJEZD. 8. 2. – Krkonoše – Paseky, Odjezd: 6:30 hod. od Billy v Kutné Hoře. Program: běžecké trasy a pěší túry dle výběru, dostupné sjezdovky od autobusu. Cena dopravy: 250,- Kč. Při neúčasti se peníze nevrací – náhradníka si každý zajišťuje sám! Neuskuteční-li se zájezd – peníze se vrací. Pojištění a bezpečnost je individuální záležitost každého účastníka. Za bezpečnost dětí a mládeže zodpovídají zákonní zástupci – nikoli pořadatelé! Info: L. + L. Podolákovi, Pod Tratí 102, Kutná Hora, tel.: 327 51 55 94 (večer), e-mail: l.podol@seznam.cz. Pořádá: TJ Turista – cykloturistický kroužek Kutná Hora.

.
Výstavy

 1. 2. – 15. 3. IQ POBYT – PUTOVNÍ VÝSTAVA. Spolkový dům, Lierova 146; Vila U Varhanáře, Barborská 11. Interaktivní výstava bude otevřena v obou objektech denně od 10:00 do 17:00 hodin a svým návštěvníkům nabídne na 55 her, kvízů, hlavolamů a hádanek, skládaček a optických klamů. Přijďte si vyzkoušet Vaši pohotovost, rychlost, šikovnost či znalosti a dovednosti! Všech exponátů se smíte dotýkat a se všemi si můžete pohrát! Vstupné: Spolkový dům – 20,- Kč, snížené 10,- Kč. Vila U Varhanáře – zdarma – pouze s platnou vstupenkou, zakoupenou ve Spolkovém domě. Každý pátý vstup zdarma. Pořádá: OS Kutnohorsko.cz ve spolupráci s Vilou U Varhanáře a Městem Kutná Hora.

9. 1. – 12. 2. NOVOROČNÍ KUTNOHORSKÝ VÝTVARNÝ MINISALÓN. ArcusGallery, Octárna, Štefánikova 52, Kutná Hora. Při Novoročním výtvarném minisalónu představí ArcusGallery nejenom část svého základního sbírkového fondu, ale také díla výtvarníků, kteří s minigalerií dlouhodobě spolupracují. Vedle obrazů a keramických objektů bude tentokrát bohatě zastoupena i grafická tvorba. Výstava je prodejní, všechna vystavená výtvarná díla si zájemci mohou objednat buď e-mailem (obchod@art-tour.cz) nebo telefonicky (722 711 226). Minigalerie ArcusGallery je bude všem po zaplacení nevratné zálohy ve výši 50 % z ceny díla rezervovat až do konce února 2014.

10. 1. – 23. 2. VLADIMÍR VÉLA – OBRAZYGalerie Felixe Jeneweina, Vlašský dvůr. Více…

16. 1. – 12. 3. ANDĚLÍČCI, ANDĚLÉ… A ANDĚLKY. Čajovna Káča, Komenského nám. 38. Druhá výstava, kterou kutnohorská minigalerie ArcusGallery připravila v čajovně Káča, nese název Andělíčci, andělé… a andělky. Téma zaujalo nejenom výtvarníky, kteří s ArcusGallery spolupracují nebo je galerie cíleně oslovila, ozvali se i další, takže „andělská kavalerie“ bude vskutku početná. Vedle kmenových výtvarníků ArcusGallery (připomeňme Josefa Achrera, Jaroslava Kučeru, Moniku Pravdovou, Vladimíra Císaře, Olgu Truskovou, Vlastimila Bareše, Adolfa Lisého či Jiřího D. Dostála), se na „andělské“ výstavě podílejí i jiní, například Luděk Bari, Petra Vychytilová, Jiřina Stupková nebo Radek Černovský a další.

 

.

Zavřít menu