Katedrálou Nanebevzetí Panny Marie v Sedlci zněl jazz v podání Rudyho Linky a jeho hudebních kolegů

Oslavy 10. výročí znovuotevření a vysvěcení katedrály Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele v Sedlci doprovázel po celý rok bohatý program, který vyvrcholil v posledním říjnovém víkendu. Ještě před nedělní slavnostní mší svatou za účasti diecézního biskupa Jana Vokála pořádala Římskokatolická farnost Kutná Hora Sedlec sérii koncertů. 

V pátek 25. října odpoledne se v sedlecké katedrále představil farní sbor Kutnohorské Scholy Kusch, večer znělo Brahmsovo Requiem v podání Ženevského sboru v doprovodu Východočeského akademického orchestru, orchestrů Vysoké školy chemicko-technologické a Českého vysokého učení technického v Praze pod vedením dirigenta Roberta Regy. Hudební lahůdkou byl sobotní večerní program, který nabídl netradiční spojení jazzu a architektury s duchovním přesahem. Koncert Rudyho Linky s jeho hudebními kolegy Rudy Roystenem a Alune Wadem se setkal s mimořádným ohlasem veřejnosti. Kapacita koncertu byla zaplněna do posledního místa.

Sedlecká katedrála bude 2. listopadu od 18 hodin hostit jeden ze tří koncertů unikátního hudebního projektu Českého nebe září, které se uskuteční v České republice. Pořádané jsou u příležitosti listopadové národní pouti do Říma a Vatikánu. Cestu hudebníků do Říma finančně podpořila i kutnohorská společnost Philip Morris. Cyklus kantát České nebe od skladatele Jana Zástěry zazní v podání hudby Hradní stráže a Policie České republiky. Více informací na www.ceskenebezari.cz,  rezervace vstupenek na www.rezervace.sedlec.info  a v IC Sedlec.

Monika Pravdová

Zavřít menu