Knihovna otevírá další semestr Virtuální univerzity třetího věku, v příštím roce ji čeká stěhování do objektu bývalé školy Na Náměti

Kutnohorská knihovna pořádala 9. září v Tylově divadle slavnostní ukončení  13. semestru Virtuální Univerzity třetího věku, zájmového vysokoškolského vzdělávání pro seniory v regionech. Pamětní listy předal absolventům semestrálního kurzu Rituály evropských královských rodů místostarosta Kutné Hory Vít Šnajdr (Piráti). Již nyní se zájemci mohou hlásit na další kurz, zaměřený na mistry evropského barokního malířství 17. století.

Knihovnu čeká v příštím roce stěhování do objektu bývalé ZŠ J. A. Komenského. Pro veřejnost bude v Husově ulici k dispozici do konce roku. Nezapomeňte se tedy předzásobit knihami. Předpokládané otevření nových prostor je plánováno na březen 2022. Knihovníci počítají, že některé oblíbené pořady a projekty, včetně Virtuální univerzity 3. věku a on-line služby, budou pokračovat i v režimu stěhování. Více v příspěvku z Městské knihovny Kutná Hora níže:

Městská knihovna Kutná Hora

Knihovna v Kutné Hoře funguje více než 170 let. Během těch let mnohokrát měnila svůj název, zřizovatele i místa. Víte třeba, že knihovna sídlila na Hrádku nebo v Kamenném domě? Přes tyto změny to byla ale vždy především knihovna městská, knihovna pro Kutnohoráky. A to se nemění!

Teď, po spoustě let, nás knihovníky, i Vás naše čtenáře, čeká zásadní změna. Budeme se stěhovat. Rekonstrukce objektu bývalé základní školy Jana Amose Komenského se dostala do poslední třetiny. Věříme, že děláme vše proto, aby vzniklo unikátní veřejné místo, kde najdou svůj prostor všichni naši čtenáři i ti, kteří se zatím našimi čtenáři stát nestihli. Variabilita, prostor, kavárna, šatna, sezení uvnitř i venku, kultivovaný a bezpečný prostor pro lidi i knihy – to všechno by nová knihovna měla umět nabídnout.

Ale protože to přestěhování nějaký čas zabere, oznamujeme, že v Husově ulici budeme pro veřejnost k dispozici do konce tohoto roku. Pak zavřeme, budeme stěhovat a vyjde-li všechno podle plánu, první čtenáře uvítáme v průběhu března 2022.

Je ale potřeba říci, že počítáme s tím, že některé aktivity ale budou pokračovat i v režimu stěhování. Konkrétně to bude jistě projekt „Za písmenky do knihovny, aneb Knížka pro prvňáčka“, dále kurz šití, a například i Virtuální univerzita 3. věku. Tam se konečně už nyní můžete hlásit na kurz „Mistři evropského barokního malířství 17. století“. Bez většího omezení budou k dispozici také online služby (e-knihovna, databáze) a také služby pro čtenáře s handicapem.

Zároveň bychom rádi požádali naše čtenáře hned o několik laskavostí. Určitě by nám pomohlo, kdybyste se v průběhu prosince zásobili literaturou dostatečně (abyste měli co číst a my toho mohli stěhovat přece jen o něco méně J). Rádi bychom také znali názory našich čtenářů i nečtenářů na některé důležité věci – výpůjční dobu, název kavárny, režim parkoviště a podobně. Najděte si trochu času a odpovězte nám, cestu najdete na www.knihovna-kh.cz . Přivítáme pochopitelně i další tipy či postřehy, které se nového režimu služeb kutnohorské knihovny týkají.

A nezapomeňte, že až do prosince 2021 pořád můžete v knihovně zažít spoustu věcí, vidět spoustu lidí a číst spoustu knížek. Program na říjen je k dispozici na webových stránkách knihovny, nebo také v kulturním kalendáři v říjnovém vydání Kutnohorských listů. 

Těšíme se na Vás!

Vaše knihovna

 

 

 

 

Zavřít menu