Obrazem: Svatováclavské slavnosti lákaly bohatým kulturním programem i pestrou nabídkou lokálních produktů

Pořadatelé tradičních Svatováclavských slavností mohou být letos velmi spokojení! Akce se podařila a nalákala do centra Kutné Hory velké množství místních i turistů. Bohatý kulturní program zahájili moderátoři Veronika Lebedová a Michal Trnka přesně ve 13:00. Na pódium pozvali představitele města – starostu Josefa Viktoru, místostarostku Silvii Doušovou a místostarostu Víta Šnajdra. Po úvodních slovech všech členů vedení města začal pestrý kulturní program a na pódiu se tak po celý den střídaly různé kapely. Bohatý hudební program gradoval ve 21:00, kdy na Palackého náměstí vystoupila jedna z nejúspěšnějších českých kapel – Buty.

Kromě hlavního programu na Palackého náměstí se v Kutné Hoře konalo mnoho rozličných doprovodných akcí. Pro děti skvěle fungoval Park U Tří pávů, kde se po celé odpoledne hrála různá divadelní představení, ve Spolkovém domě a v kostele sv. Jana Nepomuckého probíhaly výstavy, v Pivovaru Kutná Hora se ochutnávala nová piva a v klášteře sv. Voršily degustovala česká vína. Ta byla však možné ochutnat i přímo na Palackého náměstí na tradičním trhu, kde svou produkci vín a burčáků představila všechna čtyři kutnohorská vinařství – Vinné sklepy, Vinařství Hanuš, Vinařství Žáček i Vinařství Kocián. Kromě vína a burčáku bylo na Svatováclavském trhu možné koupit i tradiční regionální produkty.

Přestože jsou Svatováclavské slavnosti již podzimní akcí, počasí bylo čistě letní. A tak se po všech stránkách dají letošní Svatováclavské slavnosti označit za velice vydařené.

RDK, foto: rdk, Jiří Plavec, Pavel Bečán

Zavřít menu