Krajinou. Dokonalý deník – to je název nové výstavy ve Spolkovém domě. Zahájena bude 28. března od 17 hodin

Vernisáž výstavy fotografií kutnohorské rodačky Jany Kuželové s názvem – KRAJINOU. Návod na dokonalý deník – se ve Spolkovém domě v Lierově ulici v Kutné Hoře uskuteční 28. března od 17 hodin. Kurátorkou výstavy je Radka Zahradníková. 

Jana Kuželová je kutnohorskou rodačkou, která se v posledních letech aktivně zajímá o veřejný prostor a vytváří kolem sebe z místních i přespolních aktivní komunitu. Autorka měla vždy mnoho zájmů. Věnuje se především literatuře a botanice. Vždy vnímala prostor kolem sebe trochu jinak. Radost jí dělalo světlo a to, jaké dokáže vykouzlit stíny. Jak se malou odchylkou může úplně změnit atmosféra. Jak je každý okamžik jedinečný a nezopakovatelný. Jak je důležité objevovat ve všem ty malé radosti, který dělají život krásnější.

Výstava KRAJINOU. Návod na dokonalý deník, ukazuje autorčinu obsesi zachycení prchavého okamžiku mezi nádechem a mrknutím oka, který by perfektně vykreslil atmosféru místa, kde se nachází. Kouzlo instantní fotografie spočívá v její jedinečnosti. Fotografka si nikdy nemůže být jistá, jak se přesně snímek vybarví a zdali opravdu zaznamenala to, co chtěla. Fascinující, ale i trýznivé jsou ty minuty, kdy je nutné vytrvat a počkat si, než fotografie vyjede z aparátu a pomalu z bílé prázdnoty vylézají barvy. To vše dopomáhá paměti si poté po letech přesně vybavit atmosféru a vůni místa, které navštívila. Proto vystavené koláže instantních fotografií mohou návštěvníky inspirovat k vytvoření svého vlastního dokonalého deníku.

 14. 4. od 14:00 fotografická vycházka (instax/polaroid s sebou) začínající komentovanou prohlídkou výstavy ve Spolkovém domě.

tz, red

Zavřít menu