Kutnohorská rodačka Lucie Römer uvedla v Kosmasu knihu, ve které popisuje cestu v dodávce po Balkáně s manželem a miminkem

Uvedení knihy Balkán, bejby kutnohorské rodačky Lucie Römer se konalo v pátek 18. října v kutnohorském knihkupectví Kosmas. Autorka v knize popisuje tříměsíční cestu po Balkáně, na kterou se vydala s manželem a synem v obytné dodávce na jaře roku 2017.

Do podzemních prostor knihkupectví Kosmas dorazilo více než čtyřicet návštěvníků, včetně rodičů s dětmi, kteří se přišli dozvědět o možnostech cestování s těmi nejmenšími. Atmosféra byla uvolněná a po křtu následovalo vystoupení Kutnohořana Lukáše Černého, který v klavírním doprovodu zazpíval několik operních árií a lidovek.

Lucie s rodinou navštívila celkem patnáct zemí. Mezi nimi Slovinsko, Bosnu a Hercegovinu, Kosovo, Chorvatsko, Řecko, Albánii či Rumunsko.  Kromě rad na cesty s malým dítětem se čtenáři v knize mohou dočíst také zábavné historky třeba o tom, co se stane, když člověk najde v horách štěně a další dva měsíce s ním žije v dodávce. Štěňátko, které v Makedonii našli a osvojili si, s nimi dnes spokojeně žije na zahradě domku poblíž Kutné Hory a vyrostlo do úctyhodných rozměrů.

„Snažila jsem všechno zachytit upřímně. Jsou tam tipy, jak řešit ´ponorku´, jak se nezabít, když nastanou náročnější situace a dítě v dodávce pořád brečí, protože mu třeba roste zub. Jak se nepřestat těšit na další zážitky, které cesta přináší,“ dodala Lucie. Celá knížka získala tvar během jejího druhého těhotenství se synem Martinem.

Knihu Balkán, bejby vydalo 3. října 2019 nakladatelství Albatros.

tz, red

Zavřít menu