Uzávěrka soutěže Poznej zmizelou Kutnou Horu je 27. 11., křest knihy a předání cen výhercům se uskuteční 11. 11. v Kafírnictví na Palackého náměstí
Otázka 4: Tato otázka tak trochu souvisí s předchozí (č.3). Spolumajitel firmy na textilní zboží si na předměstí Kutné Hory postavil luxusní vilu. Na místě stála stará kovárna, která v polovině třicátých let 20. století – podle reklamního nápisu na fasádě – sloužila jako „Auto-moto strojírna“. Ve které dnešní ulici kovárna stála a v jakém architektonickém stylu byla vila na jejím místě postavena?

Kutnohorské listy ve spolupráci s  autorem projektu Zmizelá Kutná Hora Alešem Pospíšilem pořádají čtenářskou soutěž o tři knihy z nového dílu edice. Zaměřena je na stavby 1. republiky. Ve čtyřech vydáních tištěné podoby Kutnohorských listů jsme od 1. června postupně zveřejnili celkem pět soutěžních dobových fotografií.

Odpovědi na otázky je možné zaslat nejpozději do 27. října na adresu pravdova@mu.kutnahora.cz.

Při správné odpovědi na všechny otázky budou čtenáři zařazeni do slosování. Předání cen výhercům (budou kontaktováni) se bude konat u příležitosti křtu knihy, spojeném s autogramiádou, a to 11. listopadu od 17 do 19 hodin v Kafírnictví na Palackého náměstí. Výherce zveřejníme v prosincovém vydání Kutnohorských listů.

 

Více o nové ediční řadě jsme psali ZDE.

pra

Zavřít menu