Tři jedinečné koncerty nabídne letošní Kutnohorské hudební léto pořádaného spolkem Kultura do města v restauraci Dačický. Sérii odstartuje 26. června kapela Dva, 31. července se můžete těšit na legendární Krausberry a tečku za létem udělá srpnový minifestival kutnohorských kapel.

.
V pátek 26. června se pod kaštany na zahradě známé kutnohorské restaurace Dačický představí  hudební vizionáři DVA. Dvojice  ve složení Jan Kratochvíl (On) a Bára Kratochvílová (Ona) zhmotňuje svoje originální hudební vize nesčetnými prostředky: svoji představu o tom, jak má znít tango, naplňují beatboxem, křehké folkové skladby zase opentluje klarinet. Čerpají také z estetiky kabaretu nebo cirkusu. Příběhy z vlastních světů pak popisují vlastním vymyšleným jazykem – právě proto se pro jejich hudbu vžilo označení „folklor neexistujících národů“. Těžiště tvorby kapely DVA leží v živých koncertech, na kterých dvojici často doprovází originální projekce výtvarnice Markéty Lisé. Koncerty skupiny DVA jsou vyhlášené především hravostí a kreativitou – oba členové na pódiu s naprostou samozřejmostí střídají hudební nástroje, zaznívá kytara, živé smyčky, saxofon, klarinet, dechový midikontroler, megafon i různé hračky. Více…


.
Vstupenky budou k dostání na místě před koncerty, místa k sezení můžete reservovat přímo v restaurantu Dačický na tel. 327 512 248. Další info na 604 436 780 nebo na pavelapolen@seznam.cz.
.

KHL u Dačického 2015
Zvětšit…

 

.

Zavřít menu